Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Bloemkool venkelsoep

Romige soep met een heerlijke smaak van geroosterde bloemkool en venkel

Ingrediënten
1 venkelknol
1 kleine bloemkool a 400 gr
4 teentjes knoflook in schil
150 gr spek of bacon reepjes
800 ml groentebouillon
2 aardappeltjes, geschild
3 eetl olijfolie
Klontje boter
100 ml kookroom
Peper en zout
1 kleine ui, gesnipperd
 
Materialen
Staafmixer
 
Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Was de venkel in snijd hem in plakken. De venkelblaadjes zijn eventueel leuk om te bewaren als garnering. Was de bloemkool en snijd in roosjes. Doe de venkel, bloemkool en teentjes knoflook in een braadslede en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Rooster de groenten ongeveer 25 minuten in de oven.

bloemkool venkel soep01

bloemkool venkel soep02bloemkool venkel soep03bloemkool venkel soep04

Haal de teentjes knoflook er uit en pel ze. Verwarm een klein klontje boter in een soeppan en bak de ui een minuutje. Voeg de geroosterde groente en gepelde knoflook toe. Voeg de bouillon en de stukken aardappel toe en kook 10 minuten. Pureer de soep met een staafmixer fijn. Schenk de kookroom er bij en roer goed door. Bak de spekjes in een koekenpan en voeg ze toe aan de soep. Bewaar er eventueel een paar ter garnering. Schep de soep in kommen of borden en garneer met wat van de venkelblaadjes en spekjes.


 

Beoordeling (23 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel