Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Blondies met karamel

Het blonde zusje van de brownies met witte chocolade en een zelfgemaakte karamelsaus

Ingrediënten 
200 gr bloem
½ theel zout
1 theel bakpoeder
250 gr ongezouten roomboter
½ theel baking soda (zuiveringszout)
150 gr suiker
2 eieren
50 gr lichte basterdsuiker
200 gr witte chocolade
Karamel
40 gr suiker
15 ml water
50 ml slagroom
 
Materialen
Bakvorm
Bakpapier
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Vet de bakvorm in met boter en bekleed met bakpapier. Hak de witte chocolade fijn in wat kleinere en grotere stukken en bewaar in de koelkast. Doe de 2 soorten suiker en het zout in een kom en meng door elkaar.
 
blondies met caramel 01
blondies met caramel 01
blondies met caramel 01
Smelt de boter zachtjes en giet daarna al roerend in de kom bij de suiker. Mix de 2 eieren er bij totdat het een egaal mengsel is. Meng de bloem, bakpoeder en baking soda in een kom en zeef daarna bij het natte mengsel. Mix het samen totdat alles goed gemengd is.
 
blondies met caramel 01
blondies met caramel 01
blondies met caramel 01
Neem een pannenlikker of houten lepel en schep alle witte chocolade er door. Giet het mengsel in de bekleedde bakvorm. Bak de blondies 35 min in de oven. Controleer of met een sateprikker of ze gaar zijn. Laat de blondies nog 10 min met de ovendeur open in de oven staan. Laat ze daarna afkoelen naar kamertemperatuur.
 
blondies met caramel 01
blondies met caramel 01
blondies met caramel 01
Doe de suiker met het water in een pannetje en breng aan de kook, roer niet! Als de bellen licht bruin beginnen te kleuren haal je het pannetje van het vuur en klop je de slagroom er door. Giet de karamelsaus over de blondies.
 
Tip: vervang ook eens (de helft van de) chocolade door noten

 

 

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×