Lekker als lunch: gezonde en glutenvrije pannenkoeken gemaakt van boekweitmeel met vers fruit
Ingredienten
200 gr boekweitmeel
500 ml (plantaardige) melk
3 eieren
kokosolie om in te bakken
snufje zout
1 theelepel kaneel (eventueel weglaten voor een neutrale smaak)
Topping:
Vers fruit
Ahornsiroop of kokosbloesemsuiker
Materialen
Mixer of garde
Bereiding
Doe het boekweitmeel en zout in een grote kom. Giet de helft van de melk er bij en klop met een mixer of garde door elkaar tot een egale massa. Voeg de eieren een voor een toe en klop er ook door heen. Voeg als laatste de rest van melk en kaneel toe en mix nogmaals goed door.
Verhit een klontje kokosolie in een koekenpan en schep ongeveer een kleine soeplepel beslag in de pan. Laat het beslag uitvloeien over de hele pan. Bak de pannenkoek ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur tot hij gestold is en draai hem dan om. Houd de boekweitpannenkoeken warm onder een deksel of onder folie. Serveer de boekweitpannenkoeken met vers fruit met wat ahornsiroop of kokosbloesemsuiker.