Boekweitpannenkoek

Lekker als lunch: gezonde en glutenvrije pannenkoeken gemaakt van boekweitmeel met vers fruit

Ingredienten
200 gr boekweitmeel
500 ml (plantaardige) melk
3 eieren
kokosolie om in te bakken
snufje zout
1 theelepel kaneel (eventueel weglaten voor een neutrale smaak)
 
Topping:
Vers fruit
Ahornsiroop of kokosbloesemsuiker
 
Materialen
Mixer of garde
 
Bereiding
Doe het boekweitmeel en zout in een grote kom. Giet de helft van de melk er bij en klop met een mixer of garde door elkaar tot een egale massa. Voeg de eieren een voor een toe en klop er ook door heen. Voeg als laatste de rest van melk en kaneel toe en mix nogmaals goed door.
 
boekweitpannenkoek 01
boekweitpannenkoek 01
boekweitpannenkoek 01
boekweitpannenkoek 01
Verhit een klontje kokosolie in een koekenpan en schep ongeveer een kleine soeplepel beslag in de pan. Laat het beslag uitvloeien over de hele pan. Bak de pannenkoek ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur tot hij gestold is en draai hem dan om. Houd de boekweitpannenkoeken warm onder een deksel of onder folie. Serveer de boekweitpannenkoeken met vers fruit met wat ahornsiroop of kokosbloesemsuiker.
 
358 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.