Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Boekweitpannenkoek

Lekker als lunch: gezonde en glutenvrije pannenkoeken gemaakt van boekweitmeel met vers fruit

Ingredienten
200 gr boekweitmeel
500 ml (plantaardige) melk
3 eieren
kokosolie om in te bakken
snufje zout
1 theelepel kaneel (eventueel weglaten voor een neutrale smaak)
 
Topping:
Vers fruit
Ahornsiroop of kokosbloesemsuiker
 
Materialen
Mixer of garde
 
Bereiding
Doe het boekweitmeel en zout in een grote kom. Giet de helft van de melk er bij en klop met een mixer of garde door elkaar tot een egale massa. Voeg de eieren een voor een toe en klop er ook door heen. Voeg als laatste de rest van melk en kaneel toe en mix nogmaals goed door.
 
boekweitpannenkoek 01
boekweitpannenkoek 01
boekweitpannenkoek 01
boekweitpannenkoek 01
Verhit een klontje kokosolie in een koekenpan en schep ongeveer een kleine soeplepel beslag in de pan. Laat het beslag uitvloeien over de hele pan. Bak de pannenkoek ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur tot hij gestold is en draai hem dan om. Houd de boekweitpannenkoeken warm onder een deksel of onder folie. Serveer de boekweitpannenkoeken met vers fruit met wat ahornsiroop of kokosbloesemsuiker.
 
Beoordeling (149 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x koolhydraatarm
  • Hoofdgerecht
Gevulde aubergines met gehakt
  • Hoofdgerecht
Kip ketjap salade
  • Hoofdgerecht
Enchilladas van courgette

gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

Parelcouscous met broccoli en zalm
Courgette spaghetti met halloumi
Salade met gerookte zalm en aardappeltjes
Quinoa soep met zoete aardappel
Courgettespread