Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Boekweitpannenkoek

Lekker als lunch: gezonde en glutenvrije pannenkoeken gemaakt van boekweitmeel met vers fruit

Ingredienten
200 gr boekweitmeel
500 ml (plantaardige) melk
3 eieren
kokosolie om in te bakken
snufje zout
1 theelepel kaneel (eventueel weglaten voor een neutrale smaak)
 
Topping:
Vers fruit
Ahornsiroop of kokosbloesemsuiker
 
Materialen
Mixer of garde
 
Bereiding
Doe het boekweitmeel en zout in een grote kom. Giet de helft van de melk er bij en klop met een mixer of garde door elkaar tot een egale massa. Voeg de eieren een voor een toe en klop er ook door heen. Voeg als laatste de rest van melk en kaneel toe en mix nogmaals goed door.
 
boekweitpannenkoek 01
boekweitpannenkoek 01
boekweitpannenkoek 01
boekweitpannenkoek 01
Verhit een klontje kokosolie in een koekenpan en schep ongeveer een kleine soeplepel beslag in de pan. Laat het beslag uitvloeien over de hele pan. Bak de pannenkoek ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur tot hij gestold is en draai hem dan om. Houd de boekweitpannenkoeken warm onder een deksel of onder folie. Serveer de boekweitpannenkoeken met vers fruit met wat ahornsiroop of kokosbloesemsuiker.
 
Beoordeling (141 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst