Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Balinese Boemboe

Deze mix van kruiden en specerijen is de basis van vele Balinese gerechten zoals nasi en bami goreng of heerlijke curry’s.

Ingrediënten
  • 100 gr gember
  • 200 gr sjalotten
  • 1 stengel citroengras
  • 2 rode pepers
  • 135 gr knoflook
  • 10 gr gezouten macadamia’s of cashewnoten
  • 3 gr zwarte peper
  • 8 gr korianderzaad
  • 10 gr kurkuma
  • 5 gr laos
  • 1 eetlepel olie

Bereiding
Hak alle ingrediënten in stukken. Voeg deze stukken toe in een keukenmachine en maal deze fijn tot een pasta. Bak de boemboe in een eetlepel olie in 5 minuten goudgeel.

Boemboe-Bali-4.jpg
BoemBoe-Bali-3.jpg
BoemBoe-Bali-2.jpg
Boemboe-Bali-1.jpg

Tip: Maak een grote portie en vries de boemboe in porties in. Deze portie is voor 10 porties in een gerecht.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Beoordeling (14 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x saladerecepten
  • Hoofdgerecht
Salade kip pindadressing
  • Hoofdgerecht
Caesar salade met pittige garnalen
  • Bijgerecht
Panzanella salade met komkommer

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Risotto met witte asperges en zalm
Asperge salade met geitenkaas
Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
Quiche met gerookte zalm en asperges
Asperge salade met Hollandse garnaal