Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Boerenkoolstamppot met ui en spek

 
Lekker winters recept: boerenkoolstamppot met gebakken spek en gekarameliseerde uien
Ingredienten
300 gr boerenkool
500 gr kruimige aardappels, geschild
6 plakken ontbijtspek
2 uien
1 eetlepel honing
peper en zout
125 ml creme fraiche
snufje zout en peper
Materialen
Stamper
Bereiding
Doe de aardappels en de boerenkool in een grote pan en vul met water tot ze onder staan. Kook dit 20 minuten. Bak ondertussen de plakken ontbijtspek krokant in een koekenpan en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Snijd de uien in dunne ringen en bak deze in het vet van het ontbijtspek.
boerenkoolstamppot 01
boerenkoolstamppot 01
boerenkoolstamppot 01
boerenkoolstamppot 01
Voeg de honing toe aan de uien en laat 10 min op zacht vuur staan. Giet de aardappels en boerenkool af en doe terug in de pan. Stamp fijn en voeg ondertussen de creme fraiche en een flinke snuf peper en zout toe. Serveer de smeuïge boerenkoolstamppot met de gebakken spek en de gekarameliseerde uien.
Beoordeling (84 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Amandelstaaf

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst