Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Boerenkoolstamppot met ui en spek

 
Lekker winters recept: boerenkoolstamppot met gebakken spek en gekarameliseerde uien
Ingredienten
300 gr boerenkool
500 gr kruimige aardappels, geschild
6 plakken ontbijtspek
2 uien
1 eetlepel honing
peper en zout
125 ml creme fraiche
snufje zout en peper
Materialen
Stamper
Bereiding
Doe de aardappels en de boerenkool in een grote pan en vul met water tot ze onder staan. Kook dit 20 minuten. Bak ondertussen de plakken ontbijtspek krokant in een koekenpan en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Snijd de uien in dunne ringen en bak deze in het vet van het ontbijtspek.
boerenkoolstamppot 01
boerenkoolstamppot 01
boerenkoolstamppot 01
boerenkoolstamppot 01
Voeg de honing toe aan de uien en laat 10 min op zacht vuur staan. Giet de aardappels en boerenkool af en doe terug in de pan. Stamp fijn en voeg ondertussen de creme fraiche en een flinke snuf peper en zout toe. Serveer de smeuïge boerenkoolstamppot met de gebakken spek en de gekarameliseerde uien.

ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×