Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Bosvruchten puddingtaart

Knapperige taartbodem met heerlijke stevige vanillepudding afgewerkt met frisse bramen en frambozen

Ingrediënten
125 gr boter, in stukjes
250 gr bloem
100 gr suiker
1 ei
Snufje zout
400 ml melk
1 pakje vanille kookpudding voor 500 ml melk
200 ml creme fraiche
2 zakjes slagroomversteviger
500 gr gedroogde erwten of linzen (om blind te bakken)
150 gr frambozen
150 gr bramen (of andere bosvruchten)
Poedersuiker
 
Materialen
Mixer met deeghaken
Taartvorm met uitneembare bodem van ca 28 cm doorsnede (rechthoekige bakvorm kan ook)
Deegroller
Bakpapier
 
Bereiding
Doe de bloem, 50 gr suiker, zout, ei en boter in een beslagkom en mix met een mixer met deeghaken. Kneed het deeg daarna met de hand door tot een soepel deeg en laat 1 uur in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de bakvorm in met een beetje boter. Bestuif het aanrecht met wat bloem en rol het deeg uit en bekleed de bakvorm hiermee. Prik met een vork meerde gaatjes in het deeg. Leg een stuk bakpapier op de taartvorm en vul met de erwten of linzen en bak de bodem 25 minuten blind in de oven. Roer ondertussen  in een kommetje 100 ml melk, 50 gr suiker en het pudding poeder door elkaar. Breng de overige melk in een pannetje aan de kook. Roer het opgeloste puddingmengsel er door en laat nog even zachtjes zachtjes doorkoken totdat het ingedikt is. Laat de pudding afkoelen. Roer dan de creme fraiche en slagroomversteviger door de pudding. Verdeel de pudding in de taartbodem en strijk glad. Laat de taart nog een uur opstijven in de koelkast. Verdeel de bosvruchten over de taart en bestrooi met wat poedersuiker
 

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×