Broccolistamppot met gepaneerde speklapjes

Smeuïge stamppot van broccoli en aardappels met speklapjes met krokant korstje

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Zet 3 borden klaar; een met bloem, een met paneermeel en een met het losgeklopte ei met mosterd. Bestrooi de speklappen met een snufje paprikapoeder. Haal ze vervolgens door de bloem, ei en paneermeel. Leg op een bord en bewaar zolang in de koelkast.

 Kook de aardappels in ca 15 minuten gaar en de broccoli in ca 8 minuten gaar. Verhit ondertussen een koekenpan en bak hier de gepaneerde speklappen krokant met een beetje boter in ca 10 minuten. Zet het vuur vrij hoog zodat ze lekker krokant worden. Laat ze daarna uitlekken op een keukenpapiertje. Giet de aardappels en broccoli af en stamp ze met een stamper fijn. Voeg een klont boter en een scheut warme melk toe en meng tot een smeuïg geheel. Breng de stamppot op smaak met peper en zout. Serveer de stamppot met wat geitenkaas en walnoten en leg de gepaneerde speklapjes bij.

62 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.