Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Broccolistamppot met gepaneerde speklapjes

Smeuïge stamppot van broccoli en aardappels met speklapjes met krokant korstje

Ingrediënten
  • 400 gr broccoli
  • 600 gr aardappels (kruimig)
  • Scheut warme melk
  • Klont boter
  • 50 gr geitenkaas
  • 2 eetlepels walnoten
  • 4 speklapjes
  • Bordje paneermeel
  • 1 ei
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 bordje bloem
  • snuf paprikapoeder

Bereiding
Zet 3 borden klaar; een met bloem, een met paneermeel en een met het losgeklopte ei met mosterd. Bestrooi de speklappen met een snufje paprikapoeder. Haal ze vervolgens door de bloem, ei en paneermeel. Leg op een bord en bewaar zolang in de koelkast.

broccoli_stamppot_speklap_01.jpg
broccoli_stamppot_speklap_02.jpg
broccoli_stamppot_speklap_03.jpg
broccoli_stamppot_speklap_04.jpg

Kook de aardappels in ca 15 minuten gaar en de broccoli in ca 8 minuten gaar. Verhit ondertussen een koekenpan en bak hier de gepaneerde speklappen krokant met een beetje boter in ca 10 minuten. Zet het vuur vrij hoog zodat ze lekker krokant worden. Laat ze daarna uitlekken op een keukenpapiertje. Giet de aardappels en broccoli af en stamp ze met een stamper fijn. Voeg een klont boter en een scheut warme melk toe en meng tot een smeuïg geheel. Breng de stamppot op smaak met peper en zout. Serveer de stamppot met wat geitenkaas en walnoten en leg de gepaneerde speklapjes bij.

Beoordeling (25 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette