Broccolistamppot met gepaneerde speklapjes

Smeuïge stamppot van broccoli en aardappels met speklapjes met krokant korstje

Hoofdgerecht 30 min

ingrediënten

voor 2 personen

Bereiding

  1. Zet 3 borden klaar; een met bloem, een met paneermeel en een met het losgeklopte ei met mosterd. Bestrooi de speklappen met een snufje paprikapoeder. Haal ze vervolgens door de bloem, ei en paneermeel. Leg op een bord en bewaar zolang in de koelkast.

  2. Kook de aardappels in ca 15 minuten gaar en de broccoli in ca 8 minuten gaar. Verhit ondertussen een koekenpan en bak hier de gepaneerde speklappen krokant met een beetje boter in ca 10 minuten. Zet het vuur vrij hoog zodat ze lekker krokant worden. Laat ze daarna uitlekken op een keukenpapiertje. Giet de aardappels en broccoli af en stamp ze met een stamper fijn. Voeg een klont boter en een scheut warme melk toe en meng tot een smeuïg geheel. Breng de stamppot op smaak met peper en zout. Serveer de stamppot met wat geitenkaas en walnoten en leg de gepaneerde speklapjes bij.

Heeft het gesmaakt?
76 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!