Snelle broodstengels maken (grissini)

Lekker om mee te dippen of bij de soep te serveren: zelfgemaakte broodstengels. Gemaakt en gebakken in 25 minuten. 

Hapjes en snacks 10 min + 15 min oventijd

ingrediënten

voor 6 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.

  2. Doe de bloem met het bakpoeder en een snuf zout in een kom. Meng door elkaar. Maak in het midden een kuiltje en voeg het water en olijfolie toe.

  3. Meng tot een deeg. Als het deeg erg droog is, dan voeg je nog een beetje extra water toe. Als het deeg erg nat en plakkerig is, dan kun je wat extra bloem toevoegen.

  4. Verdeel het deeg in 6 stukjes. Rol ze met je hand uit tot een lange stengel.

  5. Leg de deegstengels op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk ze met een beetje water en bestrooi met sesam en/of maanzaad. Bak ze 15 minuten in de oven licht krokant.

  6. Tip: voeg ook eens wat Italiaanse kruiden toe aan het deeg voor een lekkere twist.

Heeft het gesmaakt?
30 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!