Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Broodstengels met dip

Zelf gemaakt broodstengels met een heerlijke dip van paprika, courgette en tomaat.
 
Ingrediënten
 
Stengels
250 gram tarwebloem
1/2 zakje bakpoeder
2 theelepels zout
5 eetlepels olijfolie
10 eetlepels water
1 eetl sesamzaadjes
 
Dip
1 aubergine
1 rode paprika
2 tomaten
2 eetl olijfolie
2 teentjes knoflook,
1/2 citroen
1 theel paprikapoeder
Peper en zout
Verse koriander
 
Materialen
Keukenmachine
Keukenpapier
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de bloem, bakpoeder en zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden en doe daar de 4 eetl olijfolie en het water in. Roer met een vork door elkaar en kneed er daarna met je handen een soepel deeg van. Als het deeg nog wat droog en stug aanvoelt doe je er een of twee eetl water bij. Verdeel het deeg in kleine balletjes ongeveer zo groot als een walnoot. Rol op een werkblad, met de onderkant van je handen, de balletjes uit tot lange slierten van ongeveer 15 tot 20 cm. Leg ze op een bakplaat met een velletje bakpapier en bestrijk ze met olijfolie. Strooi de sesamzaadjes er over en bak ze in 15 minuten licht bruin.
 
Verwarm de oven voor op 190 graden. Prik met een mes of vorm gaatjes in de schil van de paprika en aubergine. Bestrijk ze met 1 eetl olijfolie en leg ze 45 min in de oven totdat ze zacht en/of zwart zijn. Leg ze daarna in een schaal en laat ze 15 min staan. Snijd de aubergine in de lengte door midden en schep het vruchtvlees er uit. Verwijder de schil en zaadlijsten van de paprika en snijd de rest in stukken. Laat de tomaten 1 minuutje schrikken in kokend water en verwijder zo makkelijk de schil en de zaadjes. Snijd in stukken. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de aubergine, paprika en tomaat samen met de knoflook. Laat ze na 5 minuten uitlekken op een keukenpapiertje en schep in een keukenmachine of blender. Voeg het sap van de citroen, paprikapoeder, verse koriander, peper en zout toe en pureer alles grof.
 
Serveer de dip met de broodstengels.
Beoordeling (11 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel