Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Bruschetta met aubergine

Lekker hapje voor een borrelavondje: geroosterd brood met ricotta en aubergine
Ingredienten
1 aubergine
1 stokbrood voor ca 12 sneetjes
125 gr ricotta
4 eetl olijfolie
peper en zout
 
 
Bereiding
Bestrijk de sneetjes stokbrood dun met olijfolie. Grill de stokbroodjes in een grillpan krokant. Je kunt ze ook in de oven roosteren. Snijd de aubergine in plakken en bestrijk ook deze met wat olijfolie en bestrooi met een snufje peper en zout. Bak ze in een (grill)pan een minuut of 3 aan beide kanten. Besmeer de stokbroodjes met een laag ricotta. Snijd de plakjes aubergine door de helft en beleg de bruschetta's hierme.
 
aubergine bruschetta bruschetta met aubergine bruschetta aubergine bruschetta met aubergine

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×
+
Bewaar deze site als app-icoon op je beginscherm:
klik en kies 'Zet op beginscherm'.