Bruschetta met aubergine

Lekker hapje voor een borrelavondje: geroosterd brood met ricotta en aubergine
Ingredienten
1 aubergine
1 stokbrood voor ca 12 sneetjes
125 gr ricotta
4 eetl olijfolie
peper en zout
 
 
Bereiding
Bestrijk de sneetjes stokbrood dun met olijfolie. Grill de stokbroodjes in een grillpan krokant. Je kunt ze ook in de oven roosteren. Snijd de aubergine in plakken en bestrijk ook deze met wat olijfolie en bestrooi met een snufje peper en zout. Bak ze in een (grill)pan een minuut of 3 aan beide kanten. Besmeer de stokbroodjes met een laag ricotta. Snijd de plakjes aubergine door de helft en beleg de bruschetta's hierme.
 
aubergine bruschetta bruschetta met aubergine bruschetta aubergine bruschetta met aubergine
Vind je dit leuk?
28 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!