Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Bruschetta’s met geroosterde tomaat

Kleurrijk voorgerecht of hapje: krokante toast met frisse ricotta, pesto en geroosterde tomaatjes uit de oven
Ingredienten
250 gr cherrytomaatjes (aan tak)
8 sneetjes brood
1 teentje knoflook
scheut olijfolie
125 gr ricotta
Ca 50 ml pesto
Peper en zout
Verse basilicum om te garneren
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Leg de tomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie en bestrooi met een snufje peper en zout. Zet ze ca. 15 minuten in de oven. Besmeer ondertussen de sneetjes brood in met wat olijfolie. Verhit een grillpan en rooster de broodjes in ongeveer 5 minuten krokant (je kunt ze ook in de oven of koekenpan roosteren).
bruschettas tomaat ricotta 01
bruschettas tomaat ricotta 01
bruschettas tomaat ricotta 01
Wrijf de toast in met een teentje knoflook. Laat het brood iets afkoelen en besmeer met wat ricotta. Schep er een beetje pesto op verdeel de tomaatjes er over. Bestrooi met wat verse basilicum. De bruchetta's zijn zowel warm als koud lekker.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×