Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Bruschetta’s met geroosterde tomaat

Kleurrijk voorgerecht of hapje: krokante toast met frisse ricotta, pesto en geroosterde tomaatjes uit de oven
Ingredienten
250 gr cherrytomaatjes (aan tak)
8 sneetjes brood
1 teentje knoflook
scheut olijfolie
125 gr ricotta
Ca 50 ml pesto
Peper en zout
Verse basilicum om te garneren
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Leg de tomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie en bestrooi met een snufje peper en zout. Zet ze ca. 15 minuten in de oven. Besmeer ondertussen de sneetjes brood in met wat olijfolie. Verhit een grillpan en rooster de broodjes in ongeveer 5 minuten krokant (je kunt ze ook in de oven of koekenpan roosteren).
bruschettas tomaat ricotta 01
bruschettas tomaat ricotta 01
bruschettas tomaat ricotta 01
Wrijf de toast in met een teentje knoflook. Laat het brood iets afkoelen en besmeer met wat ricotta. Schep er een beetje pesto op verdeel de tomaatjes er over. Bestrooi met wat verse basilicum. De bruchetta's zijn zowel warm als koud lekker.
Beoordeling (14 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x boerenkool
  • Hoofdgerecht
Italiaanse boerenkoolstamppot
  • Hoofdgerecht
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
  • Hoofdgerecht
Boerenkoolquiche

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

Lasagne met courgette
Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
Kip Parmezaan
Aubergine ovenschotel met geitenkaas
Cannelloni met spinazie en zalm