Bruschetta’s met geroosterde tomaat

Kleurrijk voorgerecht of hapje: krokante toast met frisse ricotta, pesto en geroosterde tomaatjes uit de oven
Ingredienten
250 gr cherrytomaatjes (aan tak)
8 sneetjes brood
1 teentje knoflook
scheut olijfolie
125 gr ricotta
Ca 50 ml pesto
Peper en zout
Verse basilicum om te garneren
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Leg de tomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie en bestrooi met een snufje peper en zout. Zet ze ca. 15 minuten in de oven. Besmeer ondertussen de sneetjes brood in met wat olijfolie. Verhit een grillpan en rooster de broodjes in ongeveer 5 minuten krokant (je kunt ze ook in de oven of koekenpan roosteren).
bruschettas tomaat ricotta 01
bruschettas tomaat ricotta 01
bruschettas tomaat ricotta 01
Wrijf de toast in met een teentje knoflook. Laat het brood iets afkoelen en besmeer met wat ricotta. Schep er een beetje pesto op verdeel de tomaatjes er over. Bestrooi met wat verse basilicum. De bruchetta's zijn zowel warm als koud lekker.
17 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.