Bruschetta met paprika en feta
Knapperige sneetjes ciabatta brood belegd met gegrilde paprika, feta en zwarte olijven
Ingredienten
1 gele paprika
10 sneetjes brood
75 gr feta
Ongeveer 10 zwarte olijven
Peper
1 teentje knoflook
Bereiding
Rooster de paprika onder de grill, in de oven (220 graden) of leg hem op het vuur van een gaspit totdat hij zwart is. Doe de paprika in een kom en dek af met wat huishoudfolie of aluminiumfolie en laat ze een kwartiertje (of langer) afkoelen. Rooster ondertussen ook het brood in een droge koekenpan of een paar minuten in de oven op 200 graden krokant. Wrijf het brood daarna in met een teentje knoflook. Verwijder het zwarte velletje en de zaadjes van de paprika en snijd in reepjes. Leg ze op de gegrilde broodjes en verkruimel de feta er over. Snijd de olijven in ringetjes en leg deze op de geitenkaas en bestrooi met wat zwarte peper.