Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Bruschetta met paprika en feta

Knapperige sneetjes ciabatta brood belegd met gegrilde paprika, feta en zwarte olijven

Ingredienten

1 gele paprika
10 sneetjes brood
75 gr feta
Ongeveer 10 zwarte olijven
Peper
1 teentje knoflook
Bereiding
Rooster de paprika onder de grill, in de oven (220 graden) of leg hem op het vuur van een gaspit totdat hij zwart is. Doe de paprika in een kom en dek af met wat huishoudfolie of aluminiumfolie en laat ze een kwartiertje (of langer) afkoelen. Rooster ondertussen ook het brood in een droge koekenpan of een paar minuten in de oven op 200 graden krokant. Wrijf het brood daarna in met een teentje knoflook. Verwijder het zwarte velletje en de zaadjes van de paprika en snijd in reepjes. Leg ze op de gegrilde broodjes en verkruimel de feta er over. Snijd de olijven in ringetjes en leg deze op de geitenkaas en bestrooi met wat zwarte peper.

 

 

Beoordeling (9 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x boerenkool
  • Hoofdgerecht
Italiaanse boerenkoolstamppot
  • Hoofdgerecht
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
  • Hoofdgerecht
Boerenkoolquiche

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

Lasagne met courgette
Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
Kip Parmezaan
Aubergine ovenschotel met geitenkaas
Cannelloni met spinazie en zalm