Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Bruschetta met paprika en feta

Knapperige sneetjes ciabatta brood belegd met gegrilde paprika, feta en zwarte olijven

Ingredienten

1 gele paprika
10 sneetjes brood
75 gr feta
Ongeveer 10 zwarte olijven
Peper
1 teentje knoflook
Bereiding
Rooster de paprika onder de grill, in de oven (220 graden) of leg hem op het vuur van een gaspit totdat hij zwart is. Doe de paprika in een kom en dek af met wat huishoudfolie of aluminiumfolie en laat ze een kwartiertje (of langer) afkoelen. Rooster ondertussen ook het brood in een droge koekenpan of een paar minuten in de oven op 200 graden krokant. Wrijf het brood daarna in met een teentje knoflook. Verwijder het zwarte velletje en de zaadjes van de paprika en snijd in reepjes. Leg ze op de gegrilde broodjes en verkruimel de feta er over. Snijd de olijven in ringetjes en leg deze op de geitenkaas en bestrooi met wat zwarte peper.

 

 

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×