Bruschetta’s met vijgen

Lekkere krokante broodjes met een herfstige topping van geitenkaas, verse vijgen en walnoten

Hapjes en snacks 20 min

ingrediënten

voor 10 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd het brood in sneetjes. Bestrijk ze aan beide kanten met een dun laagje olijfolie. Verhit een grillpan en grill de broodjes hierin licht krokant.

  2. Wrijf de bruschetta’s aan 1 zijde in met het teentje knoflook. Besmeer met wat geitenkaas. Snijd de vijgen in partjes. Leg ze op de broodjes en druppel er wat honing over.

  3. Hak de walnoten fijn en bestrooi de bruschetta’s met vijgen hiermee. Maak de broodjes af met wat basilicum en wat zwarte peper.

  4. Tip: zijn er geen verse vijgen (deze zijn vaak alleen in het najaar verkrijgbaar) dan kun je ook gedroogde vijgen gebruiken of ga eens voor peer. Ook lekker met een plakje parmaham.

Heeft het gesmaakt?
8 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!