Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Bruschettas met vijgen en geitenkaas

Feestelijk hapje van gegrild brood met geitenkaas, parmaham en vijgen

Ingrediënten
16 sneetjes ciabatta brood (of strokbrood)
2 verse vijgen
8 plakjes parmaham (70 gram)
2 eetl honing
125 gr geitenkaas
4 eetl olijfolie
25 gr walnoten
 
Bereiding:
Bestrijk de sneetjes brood dunnetjes met olijfolie. Verhit een (grill)pan en bak het brood aan beide kanten licht bruin en mooi krokant. Laat ze afkoelen. Snijd ondertussen de vijgen in 8 partjes en de plakjes ham in tweeen. Besmeer de gegerilde broodjes met geitenkaas. Beleg met een stukje parmaham en een partje vijg. Druppel er een beetje honing over. Hak de walnoten grof en bestrooi de bruschetta’s hiermee.

 

Voorgerechten

Het diner begint pas echt goed met een lekker voorgerecht. Hier vind je voorgerechten die perfect aansluiten op je diner. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, het moet smaken naar meer. Populaire voorgerechten zijn salade met geitenkaas, pittige gamba's, courgettesoep, bruschetta's en spaghetti aglio olio.

×