Bruschettas met vijgen en geitenkaas

Feestelijk hapje van gegrild brood met geitenkaas, parmaham en vijgen

Ingrediënten
16 sneetjes ciabatta brood (of strokbrood)
2 verse vijgen
8 plakjes parmaham (70 gram)
2 eetl honing
125 gr geitenkaas
4 eetl olijfolie
25 gr walnoten
 
Bereiding:
Bestrijk de sneetjes brood dunnetjes met olijfolie. Verhit een (grill)pan en bak het brood aan beide kanten licht bruin en mooi krokant. Laat ze afkoelen. Snijd ondertussen de vijgen in 8 partjes en de plakjes ham in tweeen. Besmeer de gegerilde broodjes met geitenkaas. Beleg met een stukje parmaham en een partje vijg. Druppel er een beetje honing over. Hak de walnoten grof en bestrooi de bruschetta’s hiermee.

 

19 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.