Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Bruschettas met vijgen en geitenkaas

Feestelijk hapje van gegrild brood met geitenkaas, parmaham en vijgen

Ingrediënten
16 sneetjes ciabatta brood (of strokbrood)
2 verse vijgen
8 plakjes parmaham (70 gram)
2 eetl honing
125 gr geitenkaas
4 eetl olijfolie
25 gr walnoten
 
Bereiding:
Bestrijk de sneetjes brood dunnetjes met olijfolie. Verhit een (grill)pan en bak het brood aan beide kanten licht bruin en mooi krokant. Laat ze afkoelen. Snijd ondertussen de vijgen in 8 partjes en de plakjes ham in tweeen. Besmeer de gegerilde broodjes met geitenkaas. Beleg met een stukje parmaham en een partje vijg. Druppel er een beetje honing over. Hak de walnoten grof en bestrooi de bruschetta’s hiermee.

 

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×