Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Bruschettas met vijgen en geitenkaas

Feestelijk hapje van gegrild brood met geitenkaas, parmaham en vijgen

Ingrediënten
16 sneetjes ciabatta brood (of strokbrood)
2 verse vijgen
8 plakjes parmaham (70 gram)
2 eetl honing
125 gr geitenkaas
4 eetl olijfolie
25 gr walnoten
 
Bereiding:
Bestrijk de sneetjes brood dunnetjes met olijfolie. Verhit een (grill)pan en bak het brood aan beide kanten licht bruin en mooi krokant. Laat ze afkoelen. Snijd ondertussen de vijgen in 8 partjes en de plakjes ham in tweeen. Besmeer de gegerilde broodjes met geitenkaas. Beleg met een stukje parmaham en een partje vijg. Druppel er een beetje honing over. Hak de walnoten grof en bestrooi de bruschetta’s hiermee.

 

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×

Maak een account om al je favoriete recepten te bewaren +

Download gratis het nieuwe herfst E-book met 12 unieke recepten

(Je vindt het E-book na het aanmelden op je persoonlijke profiel pagina.)