Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Bruschettas met vijgen en geitenkaas

Feestelijk hapje van gegrild brood met geitenkaas, parmaham en vijgen

Ingrediënten
16 sneetjes ciabatta brood (of strokbrood)
2 verse vijgen
8 plakjes parmaham (70 gram)
2 eetl honing
125 gr geitenkaas
4 eetl olijfolie
25 gr walnoten
 
Bereiding:
Bestrijk de sneetjes brood dunnetjes met olijfolie. Verhit een (grill)pan en bak het brood aan beide kanten licht bruin en mooi krokant. Laat ze afkoelen. Snijd ondertussen de vijgen in 8 partjes en de plakjes ham in tweeen. Besmeer de gegerilde broodjes met geitenkaas. Beleg met een stukje parmaham en een partje vijg. Druppel er een beetje honing over. Hak de walnoten grof en bestrooi de bruschetta’s hiermee.

 

Paasrecepten

Heb je met Pasen een gezellig paasontbijt, paasbrunch of paasdiner gepland met familie of vrienden? Kijk dan hier voor een aantal leuke en makkelijke paasrecepten die bij iedereen in de smaak vallen. Denk bijvoorbeeld aan een quiche, lamskoteletjes, paasbrood, lentesoep, pasteitjes en feestelijke muffins. Bekijk hier alle paasrecepten.

×