Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Cake met banaan en pecannoten


Heerlijk recept voor cake met geflambeerde banaan en gekarameliseerde pecannoten.

Ingrediënten
100 gr pecannoten (ongezouten)
150 gr bruine basterdsuiker
100 gr boter
2 rijpe bananen
2 eetl rum (optioneel)
250 gr bloem
½ zakje bakpoeder
1 ei
50 ml slagroom
snufje zout
snufje kaneel
 
Materialen
bakpapier
mixer
cakevorm
 
Bereiding
Hak de pecannoten door midden. Verhit een steelpannetje op het en voeg 2 eetl bruine basterdsuiker en 1 eetl water toe en roer goed door. Als de suiker helemaal gesmolten is voeg je 20 gr boter en een snufje zout toe. Als de boter is gesmolten voeg je de pecannoten toe. Roer ze door het suikermengsel totdat alle noten bedekt zijn. Leg een stuk bakpapier op het aanrecht en leg de noten hier verspreid op en laat ze drogen. Verwarm de oven op 180 graden.
Maak het pannetje schoon en smelt 20 gr boter met een snufje zout. Snijd de bananen in plakjes en voeg toe. Strooi er 2 eetl bruine suiker over en laat 2 minuten op zacht vuur staan. Optioneel: voeg 2 eetl rum toe en houd de pan een beetje schuin. Houd er dan een vuurtje bij en flambeer de bananen. Zorg er voor dat de afzuigkap uitstaat en laat het vuur vanzelf doven.
Mix de rest van de boter (ca 60 gr) en de rest van de bruine suiker (ca 130 gr) met een mixer romig. Voeg het ei toe en mix er door heen. Voeg dan de bananen en de slagroom toe en mix kort. Voeg als laatste de bloem, het bakpoeder en een snufje kaneel toe en mix kort tot er een samenhangend beslag ontstaat. Vet de cakevorm in (voor een siliconenvorm hoeft dit niet). Spatel de noten door het beslag en giet het beslag in een cakevorm en strijk glad. Zet de cake 50 minuten in de oven. Als je er met een sateprikker in prikt en hij komt er schoon uit dan is hij goed. Laat de cake een paar minuten afkoelen en stort de cake daarna uit de vorm. Lekker met een toefje slagroom.
 

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×