Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Cannelloni met aubergine

Gegratineerde pasta buisjes met een vegetarische vulling van aubergine en champignons

Ingredienten
16 cannelloni pijpjes
250 gr champignons
1 aubrgine
250 gr ricotta
30 gr pijnboompitten
1 eetl olijfolie
Eidooier
1 uitje
1 teentje knoflook
500 ml tomatensaus (naturel of met kruiden)
20 gr boter
20 gr bloem
300 ml melk
Peper en zout
40 gr geraspte kaas
 
Materialen
1 of 2 ovenschotels
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd ook de champignons en aubergine in kleine stukjes en houd er rekening mee dat ze straks in de cannelloni pijpjes moeten passen. Verhit een eetl olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook een minuut of drie.
 
cannelloni met aubergine 01
cannelloni met aubergine 01
cannelloni met aubergine 01
Voeg de champignons, pijnboompitten en aubergine toe en bak mee totdat het meeste vocht verdwenen is de groente wat geslonken is.Schep alle groenten uit de pan in een kom en meng de ricotta en de eidooier er door. Breng op smaak met peper en zout.
 
cannelloni met aubergine 01
cannelloni met aubergine 01
cannelloni met aubergine 01
Doe de tomatensaus in een grote of twee kleinere ovenschalen en meng met een beetje peper, zout en eventueel nog wat Italiaanse kruiden. Vul de cannelloni pijpjes met het groente mengsel en leg ze in de tomatensaus. Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe en maak er een roux van.
 
cannelloni met aubergine 01
cannelloni met aubergine 01
cannelloni met aubergine 01
 
Schenk beetje bij beetje de melk erbij totdat er een dikke saus ontstaat. Als je de saus nog wat te dun vind kun je saus zachtjes wat laten inkoken of een theel maïzena toevoegen. Verdeel de saus over de cannelloni rolletjes en bestrooi met de geraspte kaas. Zet ongeveer 30 min in de oven.

 

Beoordeling (18 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x koolhydraatarm
  • Hoofdgerecht
Enchilladas van courgette
  • Hoofdgerecht
Gevulde aubergines met gehakt
  • Hoofdgerecht
Kip ketjap salade

gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

Parelcouscous met broccoli en zalm
Courgette spaghetti met halloumi
Salade met gerookte zalm en aardappeltjes
Quinoa soep met zoete aardappel
Courgettespread