Aubergine cannelloni + review Feel Good Food

Wie Pauline van Uitpaulineskeuken kent weet dat veel van haar recepten staan voor lekker, vers en makkelijk. En dat zie je ook terug in haar nieuwe boek Feel Good Food.

De titel verwoord het boek dan ook perfect. Lichte en makkelijke recepten waar je je goed bij voelt. Dus geen streng dieet maar recepten met pure en voedzame ingrediënten. Want wat goed voor je is dat mag je zelf bepalen volgens Pauline. Wel geeft ze je inspiratie om gevarieerd en vooral lekker te eten met dit bijna 90 recepten tellende boek. Alles draait om een goede balans.

Een aantal voorbeelden van recepten die je terug kunt vinden in Feel Good Food zijn: linzensalade met pompoen en portobello, groene curry met kipgehaktballetjes, zoete aardappelsoep, verschillende groentespreads en smoothiebowls. Zoals je ziet staat groenten voorop aangevuld met granen, peulvruchten en soms een stukje vlees of vis. Zelf ben ik daar ook grote voorstander van.

aubergine_cannelloni_02

Ook heb ik al een aantal recepten uit het boek mogen proeven tijdens de boeklancering van Feel Good food (lucky me!). En wat hebben we zitten smullen. Van de kom doperwtensoep met makreel tot de fattoush salade en het pure chocoladetaartje. Thuis ben ik ook de keuken in gedoken en maakte de aubergine canneloni die je terug vindt in het hoofdstuk 'diner'. Het is een lekker licht recept zonder vlees en weinig koolhydraten maar toch had ik een vol en goed gevoel na het eten.

Dit boek laat zien dat lekker en healthy heel goed samen gaan. En als je een keer wil zondigen (wat volgens Pauline ook verplicht is), neem dan een kijkje op uitpaulineskeuken.nl. Daar vind je naast de gezonde recepten ook zoete taarten en hartige snacks.

Recept auberginecannelloni met spinazie en ricotta

HOOFDGERECHT – 35 MINUTEN + 15 OVENTIJD – 4 PERSONEN

Ingredienten:
2 grote aubergines
400 gr spinazie
1 ui
1 teentje knoflook
0,5 rode peper
150 gr ricotta
40 gr parmezaanse kaas
Peper en zout
Kruidenolie van olijfolie gemengd met knoflook, oregano en tijm

Tomatensaus:
2 blikken tomatenblokjes a 400 gr
1 ui
2 teentjes knoflook
0,5 rode peper
2 theelepels oregano
Handje verse basilicum
Peper en zout
Olijfolie

Bereiding
Snijd de aubergines (eventueel met een mandoline) in dunne plakken. Laat een grillpan goed heet worden. Bestrijk de plakken met de kruidenolie. Grill de aubergine aan beide kanten goudbruin en laat uitlekken op een papiertje. Maak dan de tomatensaus: pel en snipper de ui en hak de knoflook en halve rode peper zonder zaadjes fijn en fruit dit aan in een beetje olijfolie. Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met peper, zout, oregano en basilicum. Laat 10 minuutjes pruttelen.

Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de andere ui fijn en hak de knoflook en halve rode peper fijn. Fruit dit ook aan in een pan met een scheutje olijfolie. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe tot deze geslonken is. Laat deze daarna uitlekken in een zeef en druk het vocht er uit met een lepel. Meng de spinazie met ricotta en een snufje peper en zout. Verdeel ongeveer 2/3 van de tomatensaus over één grote of twee iets kleinere ovenschalen.

Neem een plak gegrilde aubergine en leg een schepje van het spinaziemengsel  hierop en rol op. Leg de rolletjes in de tomatensaus. Verdeel de rest van de saus over de cannelloni rolletjes. Bestrooi met de parmezaanse kaas en zet 15 min in de oven. Bestrooi eventueel met wat verse basilicum.

De ovenschaal op de foto is voor 2 personen.

Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel