Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Capreseburger met spek

Stevige hamburger op een ciabatta broodje met tomaat, mozzarella en spek
 
Ingrediënten
250 g rundergehakt
1/2 ei
1 el paneermeel
2 tomaten, in plakken
4 ciabatta’s
1 zakje rucola sla
1 zakje mozzarella (a 125 g) in plakken
8 plakjes ontbijtspek
 
Bereiding
Bak de ciabattabroodjes af in de oven. Sneed het gehakt met het ei en het paneermeel tot een massa. Voeg peper en zout naar smaak toe. Verdeel het mengsel in 4 bollen. Maak de bollen plat tot ongeveer 2 cm hoogte. Bak deze in een (gril)pan in ongeveer 5 minuten gaar en bruin. Bak het ontbijtspek in 2 minuutjes knapperig. Snijd de ciabatta’s open (maar niet helemaal door) en verdeel de rucola over de onderste helften van de broodjes. Leg hierop een gehaktburger en verdeel de plakken tomaat hierop. Leg op de tomaten een of twee plakken mozzarella. Bovenop komen 2 plakjes gebakken ontbijtspek. Lekker met zelf gemaakte frieten en/of een rucola salade.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×