Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Carrot cake met pecannoten

Makkelijk recept voor heerlijke worteltjestaart met pecannoten en een zoete roomkaas topping

Ingredienten
4 eieren
250 ml zonnebloemolie
350 gr basterdsuiker (wit of lichtbuin)
2 theel vanilleextract
250 gr patentbloem
2 theel bakpoeder
snufje zout
2 theel kaneel
350 gr wortelen
125 gr pecannoten
Boter om in te vetten
 
Icing toping:
100 gr roomkaas
50 gr roomboter, kamertemperatuur
75 gr poedersuiker
Pecannoten ter decoratie
 
Materialen
Mixer
Bakvorm van ca 26 x 26 cm  (of 30 x 22)
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Vet een bakblik in met boter en bestrooi met een dun laagje bloem. Klop de eieren, zonnebloemolie, basterdsuiker en vanilleextract met een mixer door elkaar.
 
carrot cake met pecannoten 01
carrot cake met pecannoten 01
carrot cake met pecannoten 01
carrot cake met pecannoten 01
Zeef de bloem en voeg samen met het bakpoeder en zout en kaneel toe en schep met een houten lepel er door. Schraap indien nodig de wortelen schoon en rasp ze fijn. Schep de wortel door het beslag. Hak de pecannoten zo fijn als je zelf wil en schep ook door het beslag. Giet alles in de bakvorm en zet ongveer 50 minuten in de oven. Laat de carrot cake daarna goed afkoelen voordat je de icing er op doet.
 
carrot cake met pecannoten 01
carrot cake met pecannoten 01
carrot cake met pecannoten 01
carrot cake met pecannoten 01
Mix de roomkaas, boter en poedersuiker door elkaar. Besmeer de bovenzijde van de cake hiermee en snijd in stukken. Garneer met de pecannoten.
 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×