Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Champignons in roomsaus

Champignons met knoflook in roomsaus met een krokant korstje geserveerd met stokbrood

Ingrediënten
400 gr champignons
100 gr Monchou (zacht en luchtig)
3 teentjes knoflook
Verse peterselie, grof gehakt
100 gr spekjes
1 eetlolijfolie
3 eetl paneermeel
3 eetl geraspte kaas
Zwarte peper
Brood om bij te serveren
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Borstel de champignons schoon en snijd ze dikke plakken. Snijd de teentjes knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en bak de knoflook met de helft van de peterselie aan. Voeg na een minuutje de champignons toe en schep regelmatig om. Bak ze een paar minuten op middelhoog vuur totdat ze lichtbruin zijn. Schep ze in een kom en bak nu de spekreepjes in dezelfde pan totdat ze knapperig beginnen te worden. Voeg de spekjes toe aan de champignons en roer de roomkaas er door. Breng op smaak met wat peper (zout toevoegen is niet nodig want de spekjes zijn al vrij zout). Schep alles in een grote (ovenvaste) schaal of verdeel het over 4 kleine schaaltjes. Meng het paneermeel met de kaas en de overgebleven peterselie en verdeel dit over de schaaltjes. Zet ze 10 tot 15 min in te oven totdat de kaas is gesmolten en het paneermeel krokant is geworden. Serveer de champignons met was brood om mee te dippen.
 
Beoordeling (77 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel