Champignonroomsaus

Maak zelf heel makkelijk deze romige champignonsaus. Deze veelzijdige saus is lekker bij pasta, schnitzel, een stukje kip, een varkenshaasje of over groenten.

Bijgerecht 20 min

ingrediënten

voor 4 porties

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snipper het uitje en bak deze in een pan met ca. 10 gram boter.

  2. Snijd de champignons in plakjes. Voeg de champignons toe aan de pan en bak een paar minuutjes.

  3. Voeg dan de rest van de boter toe en laat smelten.

  4. Voeg de bloem toe en roer er doorheen.

  5. Giet de groentebouillon erbij en roer goed door tot er geen klontjes meer inzitten. Laat de saus iets indikken.

  6. Roer dan de crème fraîche er door. Maak de champignonroomsaus af met wat peterselie.

Heeft het gesmaakt?
619 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!