Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Champignons in roomsaus

Champignons met knoflook in roomsaus met een krokant korstje geserveerd met stokbrood

Ingrediënten
400 gr champignons
100 gr Monchou (zacht en luchtig)
3 teentjes knoflook
Verse peterselie, grof gehakt
100 gr spekjes
1 eetlolijfolie
3 eetl paneermeel
3 eetl geraspte kaas
Zwarte peper
Brood om bij te serveren
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Borstel de champignons schoon en snijd ze dikke plakken. Snijd de teentjes knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en bak de knoflook met de helft van de peterselie aan. Voeg na een minuutje de champignons toe en schep regelmatig om. Bak ze een paar minuten op middelhoog vuur totdat ze lichtbruin zijn. Schep ze in een kom en bak nu de spekreepjes in dezelfde pan totdat ze knapperig beginnen te worden. Voeg de spekjes toe aan de champignons en roer de roomkaas er door. Breng op smaak met wat peper (zout toevoegen is niet nodig want de spekjes zijn al vrij zout). Schep alles in een grote (ovenvaste) schaal of verdeel het over 4 kleine schaaltjes. Meng het paneermeel met de kaas en de overgebleven peterselie en verdeel dit over de schaaltjes. Zet ze 10 tot 15 min in te oven totdat de kaas is gesmolten en het paneermeel krokant is geworden. Serveer de champignons met was brood om mee te dippen.
 

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×

Maak een account om al je favoriete recepten te bewaren +

Download gratis het nieuwe herfst E-book met 12 unieke recepten

(Je vindt het E-book na het aanmelden op je persoonlijke profiel pagina.)