Champignons met gorgonzola

Smakelijke combinatie van gevulde champignons in een romige paprikasaus
 
Ingrediënten
12 grote champignons
Handje walnoten
100 gr gorgonzola kaas
1 pot geroosterde paprika (rood of geel)
100 ml water
1 eetl olijfolie
½ blokje groentebouillon
250 ml kookroom
Peper en zout
Klontje boter
Verse peterselie
 
Materialen
Staafmixer
 
Bereiding
Laat de paprika’s uitlekken en verwarm de oven op 180 garden. Verwijder de steel en steelaanzet van de champignons en leg ze met de opening naar boven op een bakplaat of in een ovenschaal. (Let op er kan wat vocht uit champignons komen tijdens het bakken in de oven.) Bestrooi de champignons met een beetje peper en zout. Snijd de gorgonzola kaas in stukjes en vul de champignons hiermee. Breek de walnoten in stukjes en verdeel deze over de gorgonzola. Bestrijk de gevulde champignons met een beetje olijfolie. Zet de champignons ongeveer 15 min in de oven. Maak ondertussen de paprikasaus; verhit een klontje boter in een ketel en smoor de paprika 5 minuten. Giet dan het water er bij en breng aan de kook. Verkruimel het bouillonblokje en roer er door heen. Laat de paprika’s nog 10 minuten zachtjes koken. Pureer de parika’s met een staafmixer of in de blender. Giet de kookroom er bij en roer goed door. Proef even of er misschien nog een beetje peper of zout bij moet. Verwarm nog even door. Serveer de champignons in de romige paprikasaus en garneer met een beetje peterselie.  

  

 
36 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.