Champignons met gorgonzola

Smakelijke combinatie van gevulde champignons in een romige paprikasaus
 
Ingrediënten
12 grote champignons
Handje walnoten
100 gr gorgonzola kaas
1 pot geroosterde paprika (rood of geel)
100 ml water
1 eetl olijfolie
½ blokje groentebouillon
250 ml kookroom
Peper en zout
Klontje boter
Verse peterselie
 
Materialen
Staafmixer
 
Bereiding
Laat de paprika’s uitlekken en verwarm de oven op 180 garden. Verwijder de steel en steelaanzet van de champignons en leg ze met de opening naar boven op een bakplaat of in een ovenschaal. (Let op er kan wat vocht uit champignons komen tijdens het bakken in de oven.) Bestrooi de champignons met een beetje peper en zout. Snijd de gorgonzola kaas in stukjes en vul de champignons hiermee. Breek de walnoten in stukjes en verdeel deze over de gorgonzola. Bestrijk de gevulde champignons met een beetje olijfolie. Zet de champignons ongeveer 15 min in de oven. Maak ondertussen de paprikasaus; verhit een klontje boter in een ketel en smoor de paprika 5 minuten. Giet dan het water er bij en breng aan de kook. Verkruimel het bouillonblokje en roer er door heen. Laat de paprika’s nog 10 minuten zachtjes koken. Pureer de parika’s met een staafmixer of in de blender. Giet de kookroom er bij en roer goed door. Proef even of er misschien nog een beetje peper of zout bij moet. Verwarm nog even door. Serveer de champignons in de romige paprikasaus en garneer met een beetje peterselie.  

  

 
35 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker verfrissend! Hoe maak je de lekkerste cold brew ijskoffie + 3 variaties

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.