Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Cheesecake met 4 noten

Cheesecake met een heerlijke combinatie van 4 verschillende noten en een bodem van speculaas

Ingrediënten 
500 gr mascarpone
150 gr ricotta
100 gr roomkaas naturel (bv Philadelphia)
4 eieren
160 gr fijne suiker
Merg van 1 vanillestokje
55 gr brazilnoten
50 gr hazelnoten
45 gr pecanoten
30 gr amandelen (gehalveerd)
 
Bodem:
200 gr speculaas koekjes (met amandelschaafsel)
55 gr roomboter + om in te vetten
 
Materialen
Springvorm van 24 cm
Mixer
 
Bereiding
Laat de verschillende kazen en de eieren op kamertemperatuur komen. Hak de noten grof. Verwarm de oven op 180 graden. Kruimel de speculaaskoekjes met de hand of met een keukenmachine tot kruimels. Smelt de roomboter en voeg toe aan de koekkruimels. Vet de springvorm in met een beetje boter. Schep de koekkruimels op de bodem van de vorm en verdeel gelijkmatig en druk iets aan. Zet de vorm 10 minuten in de oven en laat daarna afkoelen.
 
Meng in een kom de mascarpone, ricotta en roomkaas met een lepel goed door elkaar. Roer het merg van het vanillestokje er door (hoeft niet perfect gemengd te zijn). Mix met een mixer in een andere kom de suiker en de eieren tot een luchtig en romig geheel. Meng het eiermengsel bij het kaasmengsel en mix tot een egaal beslag. Schep de brazilnoten, hazelnoten en pecanoten door het beslag en verdeel over de speculaasbodem. Tik de vorm 3 keer op het het aanrecht zodat eventuele lucht er uit wordt gehaald.
 
Strooi de amandelen over de bovenzijde van de cake. Zet de cake 50 min in de oven (ook 180 graden). Als de cake licht bruin is van de bovenzijde en een vaste structuur heeft zet je de oven uit en laat je de cake nog 20 min in de oven staan met de deur open. Laat hem daarna volledig afkoelen op kamertemperatuur en verplaats hem daarna in de koelkast.
 
Tip: bestrooi voor het serveren een beetje gemalen kaneel over de bovenzijde.

 

Beoordeling (30 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel