Cheesecake met noten

Cheesecake met een heerlijke combinatie van 4 verschillende noten zoals hazelnoten, pecan en amandelen en een bodem van speculaas
Ingrediënten 
500 gr mascarpone
150 gr ricotta
100 gr roomkaas naturel (bv Philadelphia)
4 eieren
160 gr fijne suiker
Merg van 1 vanillestokje
55 gr brazilnoten/ paranoten
50 gr hazelnoten
45 gr pecanoten
30 gr amandelen (gehalveerd)
Bodem:
200 gr speculaas koekjes (met amandelschaafsel)
55 gr roomboter + om in te vetten
Materialen
Springvorm van 24 cm
Mixer
Bereiding
Laat de verschillende kazen en de eieren op kamertemperatuur komen. Hak de noten grof. Verwarm de oven op 180 graden. Kruimel de speculaaskoekjes met de hand of met een keukenmachine tot kruimels. Smelt de roomboter en voeg toe aan de koekkruimels. Vet de springvorm in met een beetje boter. Schep de koekkruimels op de bodem van de vorm en verdeel gelijkmatig en druk iets aan. Zet de vorm 10 minuten in de oven en laat daarna afkoelen.
Meng in een kom de mascarpone, ricotta en roomkaas met een lepel goed door elkaar. Roer het merg van het vanillestokje er door (hoeft niet perfect gemengd te zijn). Mix met een mixer in een andere kom de suiker en de eieren tot een luchtig en romig geheel. Meng het eiermengsel bij het kaasmengsel en mix tot een egaal beslag. Schep de brazilnoten, hazelnoten en pecanoten door het beslag en verdeel over de speculaasbodem. Tik de vorm 3 keer op het het aanrecht zodat eventuele lucht er uit wordt gehaald.
Strooi de amandelen over de bovenzijde van de cake. Zet de cake 50 min in de oven (ook 180 graden). Als de cake licht bruin is van de bovenzijde en een vaste structuur heeft zet je de oven uit en laat je de cake nog 20 min in de oven staan met de deur open. Laat hem daarna volledig afkoelen op kamertemperatuur en verplaats hem daarna in de koelkast.
Tip: bestrooi voor het serveren een beetje gemalen kaneel over de bovenzijde.
 
36 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.