Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Chocolade cakerol

Perfecte afsluiter voor de kerst; een heerlijke chocolade cakerol gevuld met slagroom en verse vruchten
Ingrediënten
3 eieren
75 gr suiker
60 gr bloem
1,5 eetl maïzena
2 eetl cacaopoeder
 
Vulling
250 ml slagroom
1 zakje klop fix
1 eetl suiker
verse frambozen (of ander fruit)
poedersuiker om te bestrooien
 
Materialen
Bakplaat met bakpapier
Aluminiumfolie
Mixer
 
Bereiding
Verwarm de oven op 175 graden. Splits de eieren en mix het eiwit met ¾ deel van de suiker helemaal goed stijf. Zorg er voor dat je een helemaal schone kom en mixer gebruikt. Klop daarna in een andere kom het eigeel met de andere ¼ deel van de suiker tot een romig lichtgeel mengsel. Schep het eigeel bij het eiwit en schep deze er luchtig door heen.
 
chocoladecake rol01chocoladecake rol02 chocoladecake rol03
Zeef daarna de bloem, maïzena en cacao er bij en schep deze er ook door heen. Als je de kleur nog iets donkerder wilt dan voeg je nog een beetje extra cacao toe. Bekleed een bakplaat met bakpapier en giet het beslag hierop. Strijk het uit tot een mooie rechthoek van ongeveer 1 tot 2 cm dik.  Zet de cake ongeveer 15 min in de oven.
 
 chocoladecake rol04chocoladecake rol05chocoladecake rol06
Mix ondertussen de slagroom met de klopklop en 1 eetl suiker stevig en was het fruit. Controleer of de plak cake gaar is. Laat hem een paar min afkoelen en haal hem dan voorzichtig los van het bakpapier. Rol hem heel voorzichtig zonder vulling op laat hem zo afkoelen.
 
chocoladecake rol07chocoladecake rol08chocoladecake rol09
Haal daarna de folie er af en rol hem langzaam een beetje terug (hij hoeft niet helemaal plat te liggen).  Besmeer met een laag room en verdeel de vruchtjes er over. Rol hem daarna weer zachtjes terug en laat hem verder in de aluminiumfolie minimaal een uur opstijven in de koelkast.
Je kunt ook de cacao weglaten en vervangen door een beetje extra maizena, zo krijg je een witte cakerol.
Beoordeling (77 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel