Chocolade cakerol

Perfecte afsluiter voor de kerst; een heerlijke chocolade cakerol gevuld met slagroom en verse vruchten
Ingrediënten
3 eieren
75 gr suiker
60 gr bloem
1,5 eetl maïzena
2 eetl cacaopoeder
 
Vulling
250 ml slagroom
1 zakje klop fix
1 eetl suiker
verse frambozen (of ander fruit)
poedersuiker om te bestrooien
 
Materialen
Bakplaat met bakpapier
Aluminiumfolie
Mixer
 
Bereiding
Verwarm de oven op 175 graden. Splits de eieren en mix het eiwit met ¾ deel van de suiker helemaal goed stijf. Zorg er voor dat je een helemaal schone kom en mixer gebruikt. Klop daarna in een andere kom het eigeel met de andere ¼ deel van de suiker tot een romig lichtgeel mengsel. Schep het eigeel bij het eiwit en schep deze er luchtig door heen.
 
chocoladecake rol01chocoladecake rol02 chocoladecake rol03
Zeef daarna de bloem, maïzena en cacao er bij en schep deze er ook door heen. Als je de kleur nog iets donkerder wilt dan voeg je nog een beetje extra cacao toe. Bekleed een bakplaat met bakpapier en giet het beslag hierop. Strijk het uit tot een mooie rechthoek van ongeveer 1 tot 2 cm dik.  Zet de cake ongeveer 15 min in de oven.
 
 chocoladecake rol04chocoladecake rol05chocoladecake rol06
Mix ondertussen de slagroom met de klopklop en 1 eetl suiker stevig en was het fruit. Controleer of de plak cake gaar is. Laat hem een paar min afkoelen en haal hem dan voorzichtig los van het bakpapier. Rol hem heel voorzichtig zonder vulling op laat hem zo afkoelen.
 
chocoladecake rol07chocoladecake rol08chocoladecake rol09
Haal daarna de folie er af en rol hem langzaam een beetje terug (hij hoeft niet helemaal plat te liggen).  Besmeer met een laag room en verdeel de vruchtjes er over. Rol hem daarna weer zachtjes terug en laat hem verder in de aluminiumfolie minimaal een uur opstijven in de koelkast.
Je kunt ook de cacao weglaten en vervangen door een beetje extra maizena, zo krijg je een witte cakerol.
113 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.