Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Chocolade paasmuffins

Leuk en makkelijk paasrecept: luchtige chocolade muffins gedecoreerd met chocolade eitjes.

Ingrediënten
1 reep melk chocolade
18 witte chocolade eitjes
3 eelt poedersuiker
250 gr suiker
4 eieren
250 gr bloem
Snufje zout
1 theel bakpoeder
5 eetl cacao
250 gr boter
 
Materialen
Mixer
Papieren muffin vormpjes
muffinbakvorm
 
Bereiding
Verwarm de oven op 175 graden. Doe de boter met de suiker in een kom en mix met een mixer door elkaar. Voeg een voor een de eieren toe terwijl je mixt. Zeef de bloem er bij en voeg het bakpoeder, cacao en een snufje zout toe en mix nog een minuutje door. Doe papieren vormpjes in een muffinbakblik of vorm en vul ze zeker voor ¾ met het beslag. Zet ze ongeveer 25 – 30 minuten in de oven. Controleer met een sateprikker of ze goed zijn van binnen. Als je de prikker schoon uit de muffin komt dan is hij gaar. Meng ondertussen de poedersuiker met een paar druppels water tot een glazuur. Rasp de reep chocolade. Haal de muffins uit de oven en laat een half uurtje afkoelen. Bestrijk ze met een beetje glazuur en bestrooi met de chocolade rasp. Leg op iedere muffin een (wit) chocolade eitje.
 
 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×