Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Chocolade paasmuffins

Leuk en makkelijk paasrecept: luchtige chocolade muffins gedecoreerd met chocolade eitjes.

Ingrediënten
1 reep melk chocolade
18 witte chocolade eitjes
3 eelt poedersuiker
250 gr suiker
4 eieren
250 gr bloem
Snufje zout
1 theel bakpoeder
5 eetl cacao
250 gr boter
 
Materialen
Mixer
Papieren muffin vormpjes
muffinbakvorm
 
Bereiding
Verwarm de oven op 175 graden. Doe de boter met de suiker in een kom en mix met een mixer door elkaar. Voeg een voor een de eieren toe terwijl je mixt. Zeef de bloem er bij en voeg het bakpoeder, cacao en een snufje zout toe en mix nog een minuutje door. Doe papieren vormpjes in een muffinbakblik of vorm en vul ze zeker voor ¾ met het beslag. Zet ze ongeveer 25 – 30 minuten in de oven. Controleer met een sateprikker of ze goed zijn van binnen. Als je de prikker schoon uit de muffin komt dan is hij gaar. Meng ondertussen de poedersuiker met een paar druppels water tot een glazuur. Rasp de reep chocolade. Haal de muffins uit de oven en laat een half uurtje afkoelen. Bestrijk ze met een beetje glazuur en bestrooi met de chocolade rasp. Leg op iedere muffin een (wit) chocolade eitje.
 
 

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×