Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Chocolade truffels

Verras je gasten of je partner, of jezelf eens met heerlijke zelfgemaakte truffels van Oreo koekjes.
Ingrediënten
2 rollen Oreo koekjes
300 gr melkchocolade
2 eetl witte chocoladepasta
50 gram witte chocolade ter decoratie
2 eetl cacao
 
Materialen
Blender of keukenmachine
 
Bereiding
Maal de oreo koekjes fijn in de blender of keukenmachine. Voeg de witte chocoladepasta toe en mix nog even goed door. Doe de massa in een kom en kneed met je handen tot een grote bal. Draai er dan kleine balletjes van. Mochten de balletjes niet goed blijven plakken en nog kruimelig zijn dan doe je ze terug en mix je er nog een halve eetlepel witte chocolade door. Leg alle balletjes op bakpapier en laat ze een nachtje hard worden in de koelkast. Smelt de chocoladereep au bain marie. Haal de balletjes voorzichtig met een theelepel door de chocolade en leg ze op een vlakke ondergrond met huishoudfolie. Zorg er voor dat je de balletjes niet te lang in de chocolade houd anders smelt ook het oreo-mengsel.
 
Zet de met chocolade omhulde truffels 20 minuutjes in de koelkast en als de chocolade iets hard begint te worden kun je ze voorzichtig door de cacaopoeder rollen.
Om de truffels te versieren met de witte chocolade laat je de balletjes nog een uurtje in de koelkast staan totdat de chocolade hard is geworden. Soms kan het wat langer duren, dit is ook afhankelijk van het soort en merk chocolade die je hebt gebruikt. Je kunt er dan ook voor kiezen om de balletjes even in de vriezer te leggen. Verwarm de witte chocolade in een afgesloten bakje ongeveer een minuut in de magnetron totdat de chocolade gesmolten is. Giet de witte chocoladesaus in een zakje en knip een heel klein puntje uit een hoekje onderin en spuit snel slierten over de truffels en laat weer opstijven in de koelkast.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×