Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Citroen meringue toetje

Deze lemon meringue toetjes met citroenpudding maak je makkelijk zonder ze te bakken in de oven

Ingrediënten 
2 eieren
2 eidooiers (bewaar eiwit voor meringue)
175 gr suiker
100 ml citroensap (2 citroenen)
Fijne rasp van 1 citroen
5 eetlepels roomboter
 
Bodem:
70 gr koekjes (bv mariakoekjes)
40 gr boter
 
Meringue:
2 eiwitten
50 gr suiker
1 eetl citroensap
 
Materialen
4 glaasjes
eventueel spuitzak
Crème brûlée brander
 
Bereiding
Doe de eieren, de eidooiers, 175 gr suiker en het citroensap in een hittebestendige kom en plaats deze boven een pan met kokend water. Verwarm het mengsel al roerend met een garde. Na ongeveer 10 min zal het mengsel beginnen in te dikken (het mengsel mag niet koken). Als het de dikte heeft van vla dan haal je de kom van het vuur.
 
citroen meringue toetje 01
citroen meringue toetje 01
citroen meringue toetje 01
citroen meringue toetje 01
Klop de 5 eetlepels boter door het mengsel met de garde totdat de boter is opgenomen. Klop daarna ook de citroenrasp er door. Laat het mengsel iets afkoelen en ga verder met het maken van de bodem. Breek of hak de koekjes fijn en smelt de 40 gr boter. Schep de boter en koekjes door elkaar en verdeel over de bodem van de glaasjes. Druk iets aan met een lepeltje. Giet het nog iets warme citroenmengsel er bovenop. Laat volledig afkoelen in de koelkast (minimaal 1 uur).
 
citroen meringue toetje 01
citroen meringue toetje 01
citroen meringue toetje 01
citroen meringue toetje 01
Klop ondertussen de eiwitten samen met het citroensap stijf in een schone kom met een schone mixer. Als ze bijna helemaal stijf zijn voeg je beetje bij beetje de 50 gr suiker toe en mix verder door totdat er mooie glanzende pieken ontstaan. Schep de eiwitten op de citroenvulling, je kunt ook mooie toetjes maken met een spuitzak. Brand met de Crème brûlée brander de eiwitten lichtjes bruin. Serveer direct of bewaar max 1 dag in de koelkast.
 

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×