Citroen meringue toetje
Deze lemon meringue toetjes met citroenpudding maak je makkelijk zonder ze te bakken in de oven
Ingrediënten
2 eieren
2 eidooiers (bewaar eiwit voor meringue)
175 gr suiker
100 ml citroensap (2 citroenen)
Fijne rasp van 1 citroen
5 eetlepels roomboter
2 eidooiers (bewaar eiwit voor meringue)
175 gr suiker
100 ml citroensap (2 citroenen)
Fijne rasp van 1 citroen
5 eetlepels roomboter
Bodem:
70 gr koekjes (bv mariakoekjes)
40 gr boter
70 gr koekjes (bv mariakoekjes)
40 gr boter
Meringue:
2 eiwitten
50 gr suiker
1 eetl citroensap
2 eiwitten
50 gr suiker
1 eetl citroensap
Materialen
4 glaasjes
eventueel spuitzak
Crème brûlée brander
eventueel spuitzak
Crème brûlée brander
Bereiding
Doe de eieren, de eidooiers, 175 gr suiker en het citroensap in een hittebestendige kom en plaats deze boven een pan met kokend water. Verwarm het mengsel al roerend met een garde. Na ongeveer 10 min zal het mengsel beginnen in te dikken (het mengsel mag niet koken). Als het de dikte heeft van vla dan haal je de kom van het vuur.








Klop ondertussen de eiwitten samen met het citroensap stijf in een schone kom met een schone mixer. Als ze bijna helemaal stijf zijn voeg je beetje bij beetje de 50 gr suiker toe en mix verder door totdat er mooie glanzende pieken ontstaan. Schep de eiwitten op de citroenvulling, je kunt ook mooie toetjes maken met een spuitzak. Brand met de Crème brûlée brander de eiwitten lichtjes bruin. Serveer direct of bewaar max 1 dag in de koelkast.