Citroen meringue toetje

Deze lemon meringue toetjes met citroenpudding maak je makkelijk zonder ze te bakken in de oven

Ingrediënten 
2 eieren
2 eidooiers (bewaar eiwit voor meringue)
175 gr suiker
100 ml citroensap (2 citroenen)
Fijne rasp van 1 citroen
5 eetlepels roomboter
 
Bodem:
70 gr koekjes (bv mariakoekjes)
40 gr boter
 
Meringue:
2 eiwitten
50 gr suiker
1 eetl citroensap
 
Materialen
4 glaasjes
eventueel spuitzak
Crème brûlée brander
 
Bereiding
Doe de eieren, de eidooiers, 175 gr suiker en het citroensap in een hittebestendige kom en plaats deze boven een pan met kokend water. Verwarm het mengsel al roerend met een garde. Na ongeveer 10 min zal het mengsel beginnen in te dikken (het mengsel mag niet koken). Als het de dikte heeft van vla dan haal je de kom van het vuur.
 
citroen meringue toetje 01
citroen meringue toetje 01
citroen meringue toetje 01
citroen meringue toetje 01
Klop de 5 eetlepels boter door het mengsel met de garde totdat de boter is opgenomen. Klop daarna ook de citroenrasp er door. Laat het mengsel iets afkoelen en ga verder met het maken van de bodem. Breek of hak de koekjes fijn en smelt de 40 gr boter. Schep de boter en koekjes door elkaar en verdeel over de bodem van de glaasjes. Druk iets aan met een lepeltje. Giet het nog iets warme citroenmengsel er bovenop. Laat volledig afkoelen in de koelkast (minimaal 1 uur).
 
citroen meringue toetje 01
citroen meringue toetje 01
citroen meringue toetje 01
citroen meringue toetje 01
Klop ondertussen de eiwitten samen met het citroensap stijf in een schone kom met een schone mixer. Als ze bijna helemaal stijf zijn voeg je beetje bij beetje de 50 gr suiker toe en mix verder door totdat er mooie glanzende pieken ontstaan. Schep de eiwitten op de citroenvulling, je kunt ook mooie toetjes maken met een spuitzak. Brand met de Crème brûlée brander de eiwitten lichtjes bruin. Serveer direct of bewaar max 1 dag in de koelkast.
 
141 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.