Citroen muffins met maanzaad
Perfect recept voor luchtige muffins met frisse citroensmaak en maanzaad, inclusief video
Bereiding
Verwarm de oven op 190 graden. Doe de slagroom in een kom en voeg de suiker en vanillesuiker toe. Klop met een garde (of kort met de mixer) doorelkaar. Kluts de eieren erbij en mix er ook door. Rasp de citroenen met een fijne rasp. Pers een citroen uit en voeg nog ongeveer 1,5 eetlepel sap toe aan het beslag.
Doe het bakmeel en de bakpoeder in een aparte kom. Roer het maanzaad er door. Spatel het natte mengsel door het droge mengsel. Doe dit niet te lang. Vul de muffinvormpjes met het beslag tot net onder de rand. Bak de muffins in ca 25 tot 30 mooi bruin. Als je merkt dat ze snel bruin worden zet je ze iets lager in de oven of minder je de temperatuur naar 180 graden.
Laat de muffins afkoelen. Roer ondertussen de poedersuiker los met een klein beetje citroensap of water tot een dik en wit mengsel. Besmeer of druip de galzuur vervolgens over de muffins heen.