Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Coquilles met serranoham

Lekker tapas hapje van coquilles met serranoham

Ingrediënten
10 coquilles (vers of uit de diepvries)
5 plakken serranoham
Scheutje olijfolie
Peterselie
Peper en zout
Paar druppels citroensap

Bereiding
Snijd de ham door de lengte door midden en vouw de plakjes over de lengte dubbel. Wikkel de reepjes ham om de coquilles heen. De ham blijft vanzelf plakken aan de coquilles. Verhit de olie in een pan tot hij goed heet is. Bak de coquilles aan beide kanten 2 minuten. Bak ze niet te lang anders bestaat de kans dat ze taai worden. Leg ze op een schaaltje en bestrooi ze met peper, zout en citroensap. Decoreer ze met een beetje peterselie.

 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×