Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Coquilles met serranoham

Lekker tapas hapje van coquilles met serranoham

Ingrediënten
10 coquilles (vers of uit de diepvries)
5 plakken serranoham
Scheutje olijfolie
Peterselie
Peper en zout
Paar druppels citroensap

Bereiding
Snijd de ham door de lengte door midden en vouw de plakjes over de lengte dubbel. Wikkel de reepjes ham om de coquilles heen. De ham blijft vanzelf plakken aan de coquilles. Verhit de olie in een pan tot hij goed heet is. Bak de coquilles aan beide kanten 2 minuten. Bak ze niet te lang anders bestaat de kans dat ze taai worden. Leg ze op een schaaltje en bestrooi ze met peper, zout en citroensap. Decoreer ze met een beetje peterselie.

 

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×