Courgettetaart

Proef deze smaakvolle courgettetaart: met knapperig bladerdeeg, een romige vulling met courgette en gedroogde tomaatjes. Een heerlijke hartige taart als hoofdgerecht met salade of een kom soep.

Hoofdgerecht 30 min + 45 min oventijd

ingrediënten

voor 3 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden.

  2. Vet de quichevorm of springvorm in met een beetje boter. Bekleed de vorm met de vellen bladerdeeg en druk deze goed aan elkaar. Bestrooi de bodem met een beetje paneermeel.

  3. Snijd de courgettes in plakjes van ca. 5 mm dik.

  4. Klop de eieren door elkaar met de kookroom, tijm, peper en zout (en eventueel een snufje chili). Giet de helft op de bodem van de quichevorm. Leg dan de plakjes courgette erop, begin aan de buitenkant en werk dan in rondjes naar binnen.

  5. Snijd de gedroogde tomaatjes in kleine stukjes en verdeel over de courgette. Giet de andere helft van het eiermengsel erover. Bestrooi de bovenzijde met geraspte kaas.

  6. Bak de courgettetaart ca. 45 minuten gaar in de oven en snijd daarna in plakjes.

  7. Lekker met een salade of een kom soep.

Heeft het gesmaakt?
51 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!