Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Couscous met appel

Snel en makkelijk couscous recept met zoete appeltjes, walnoten, cranberries en frisse munt
Ingredienten
300 gr couscous
2 appels
125 gr gedroogde cranberries
1 eetl honing
Verse blaadjes munt
4 bosuitjes
60 gr walnoten
1/2 groente bouillonblokje
1 theel komijn
Klontje boter
 
Bereiding
Schil de appels en snijd ze in stukjes. Hak de walnoten grof en snijd de bosui in ringetjes. Verwarm een beetje boter in de pan en bak de appeltjes, walnoten, bosui en cranberries een minuut of vijf in een grote pan.
 
couscous met appel02
couscous met appel01
couscous met appel03
Breng water (300 ml, indien anders is aangegeven op de verpakking) aan de kook en los het bouillonblokje hierin op. Zet het vuur uit en roer de couscous er door. Laat 5 min wellen. Roer de couscous door door het appelmengsel. Breng op smaak met honing en komijn. Hak de munt fijn en roer deze vlak voor het serveren door de couscous.
 
Deze couscous is ook koud lekker als lunch.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×