Couscous met perzik

Lekker salade als lunch of bij de BBQ van couscous met munt, perzik en komkommer. Lekker zomers en fris en zoet van smaak.

Lunch recept 25 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Check de verpakking van de couscous om te zien hoeveel heet water je nodig hebt. Los het bouillonblokje hierin op en voeg bij de couscous. Laat 5 minuten wellen, roer door met een vork en laat verder afkoelen.

  2. Halveer de komkommer door de lengte. Schraap met een lepeltje wat van het vocht er uit en en snijd in halve maantjes. Laat de kikkererwten uitlekken.

  3. Schep de kikkererwten, komkommer, amandelen en rozijnen door de couscous. Besprenkel met het sap van de citroen en olijfolie. Hak de munt en peterselie fijn en schep ook door de couscous salade.

  4. Snijd de perziken in stukjes en schep voorzichtig als laatste door de salade. Verkruimel de feta en bestrooi de couscoussalade hiermee. Serveer direct of bewaar afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen.

  5. Tip: in plaats van gewone olijfolie kun je ook de sinaasappel olijfolie nemen van Mr. Verna. Erg lekker!

  6. Zijn er geen verse perziken verkrijgbaar? Gebruik van perziken uit blik of neem bijvoorbeeld mango. Vervang de amandelen ook eens door cashewnoten.

Heeft het gesmaakt?
99 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!