Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Couscous met broccoli

Deze couscous bevat veel verstopte groenten en is een heerlijke combi van broccoli, perzik en feta

Ingrediënten
  • 800 gr broccoli
  • 275 gr couscous
  • 1 groente bouillonblokje
  • 200 gr feta
  • blaadjes munt
  • 1 uitje
  • 75 gr amandel
  • 75 pistache noten
  • 1 blik perzik met 8 halve (of 4 verse)
  • Sap uit blik (of honing)
  • 1 limoen
  • Turks brood voor er bij

Bereiding
Bereid de couscous zoals op de verpakking in het water met bouillonblokje. Doe de broccoli (in delen) in de keukenmachine en maal fijn zoals de grootte van couscous. Fruit een uitje aan in een grote (wok)pan en voeg de broccoli toe. Bak deze een paar minuutjes en schep dan de couscous er door. Snijd de perziken in stukjes en schep deze door de groene couscous.

broccoli_couscous_01.jpg
broccoli_couscous_02.jpg
broccoli_couscous_03.jpg
broccoli_couscous_04.jpg

Knijp de limoen uit boven de pan en roer een scheutje van het perziksap uit blik er door (of gebruik een kneepje honing). Hak de munt fijn en schep ook door het gerecht. Proef of de couscous goed op smaak is en voeg eventueel nog een snufje peper en zout toe. Schep de noten er door en kruimel de feta er over. Serveer de couscous met wat Turks brood.

Beoordeling (40 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst