Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Couscous met broccoli

Deze couscous bevat veel verstopte groenten en is een heerlijke combi van broccoli, perzik en feta

Ingrediënten
  • 800 gr broccoli
  • 275 gr couscous
  • 1 groente bouillonblokje
  • 200 gr feta
  • blaadjes munt
  • 1 uitje
  • 75 gr amandel
  • 75 pistache noten
  • 1 blik perzik met 8 halve (of 4 verse)
  • Sap uit blik (of honing)
  • 1 limoen
  • Turks brood voor er bij

Bereiding
Bereid de couscous zoals op de verpakking in het water met bouillonblokje. Doe de broccoli (in delen) in de keukenmachine en maal fijn zoals de grootte van couscous. Fruit een uitje aan in een grote (wok)pan en voeg de broccoli toe. Bak deze een paar minuutjes en schep dan de couscous er door. Snijd de perziken in stukjes en schep deze door de groene couscous.

broccoli_couscous_01.jpg
broccoli_couscous_02.jpg
broccoli_couscous_03.jpg
broccoli_couscous_04.jpg

Knijp de limoen uit boven de pan en roer een scheutje van het perziksap uit blik er door (of gebruik een kneepje honing). Hak de munt fijn en schep ook door het gerecht. Proef of de couscous goed op smaak is en voeg eventueel nog een snufje peper en zout toe. Schep de noten er door en kruimel de feta er over. Serveer de couscous met wat Turks brood.

Beoordeling (31 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x saladerecepten
  • Hoofdgerecht
Salade kip pindadressing
  • Hoofdgerecht
Caesar salade met pittige garnalen
  • Bijgerecht
Panzanella salade met komkommer

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Risotto met witte asperges en zalm
Asperge salade met geitenkaas
Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
Quiche met gerookte zalm en asperges
Asperge salade met Hollandse garnaal