Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Couscous met broccoli

Deze couscous bevat veel verstopte groenten en is een heerlijke combi van broccoli, perzik en feta

Ingrediënten
  • 800 gr broccoli
  • 275 gr couscous
  • 1 groente bouillonblokje
  • 200 gr feta
  • blaadjes munt
  • 1 uitje
  • 75 gr amandel
  • 75 pistache noten
  • 1 blik perzik met 8 halve (of 4 verse)
  • Sap uit blik (of honing)
  • 1 limoen
  • Turks brood voor er bij

Bereiding
Bereid de couscous zoals op de verpakking in het water met bouillonblokje. Doe de broccoli (in delen) in de keukenmachine en maal fijn zoals de grootte van couscous. Fruit een uitje aan in een grote (wok)pan en voeg de broccoli toe. Bak deze een paar minuutjes en schep dan de couscous er door. Snijd de perziken in stukjes en schep deze door de groene couscous.

Knijp de limoen uit boven de pan en roer een scheutje van het perziksap uit blik er door (of gebruik een kneepje honing). Hak de munt fijn en schep ook door het gerecht. Proef of de couscous goed op smaak is en voeg eventueel nog een snufje peper en zout toe. Schep de noten er door en kruimel de feta er over. Serveer de couscous met wat Turks brood.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×