Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Couscous met kip en abrikoos

Met mango, pistache en feta gevulde couscous met kip in een makkelijke abrikozen-marinade

Ingrediënten
275 gr couscous
1 kippenbouillon blokje
1 grote mango (of schaaltje 350 gr)
3 bosuitjes
75 gr rozijnen
1 courgette
Klein bosje verse koriander
Klontje boter
2 eetl sinaasappelsap
1 rode ui
1 teentje knoflook
200 gr feta
50 gr pistachenootjes (ongezouten)
olie of boter om in te bakken
400 gr kleine kipfilets (of grote in repen gesneden)
4 eetl abrikozenjam
1 theel mosterd 
 
Bereiding:
Doe de kip in een kom of diep bord en roer de jam en mosterd er door. Breng 500 ml water (of anders omschreven op verpakking) aan de kook en los het bouillonblokje er in op. Zet het vuur uit en roer de couscous er door. Laat 10 min met een deksel er op wellen en roer daarna los.
 
couscous met mango en kip 01couscous met mango en kip 01 couscous met mango en kip 01
Snipper de ui en de knoflook fijn. Verhit een klein beetje boter of olie in een grote pan en fruit de knoflook en de ui. Snijd de courgette in kleine blokjes en bak 5 min mee. Snijd de bosui in ringetjes en voeg toe aan de groenten. Snijd de mango in repen of stukjes en schep ook bij de groenten. Voeg na een minuutje de couscous toe en schep alles goed door elkaar.
 
couscous met mango en kip 01couscous met mango en kip 01 couscous met mango en kip 01
Schenk de sinaasappelsap er bij en voeg het klontje boter toe. Schep als laatste de rozijnen, pistachenootjes, fijngehakte koriander en feta er door en verwarm nog even mee. Breng op smaak met een beetje peper en zout. Verhit in een koekenpan wat olie of boter en bak de stukken kip met abrikozenjam in ca 8 min aan beide kanten goudbruin. De kip mag best wat plakkerig zijn.
 
Serveer de couscous met de zoete kip.
 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×