Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Couscous met rode kool

 
 
Lekkere combi tussen de Marokkaanse en Nederlandse keuken met kipdrumsticks uit de oven
 
Ingrediënten
6 el olijfolie
8 kipdrumsticks
Ca 300 gr rode kool (uit potje of zakje)
250 g couscous
1 appel, geschild en in stukjes
1 tl gemalen kaneel
50 gr rozijnen
peper en zout
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe 4 eetl olie in een kommetje en meng met peper en zout en kaneel. Bestrijk de drumsticks er mee en doe ze in een ovenschaal en zet 40 min in de oven. Draai ze na 20 min om. Als de kipdrumsticks ongeveer 30 min in de oven staan dan kun je de couscous gaan maken. Verhit 2 eetl olie in een pan en bak de rode kool, de appel en de rozijntjes een minuutje. Voeg ongeveer 450 ml water en de couscous toe en breng aan de kook. Zet dan het vuur uit en laat alles nog 5 min met een deksel op de pan staan. Verdeel de couscous over de borden en serveer met de kipdrumsticks.

 

 

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×