Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Couscous met zoete aardappel en avocado

Goed gevulde couscous salade met superfoods zoals geroosterde zoete aardappel en avocado

Ingredienten
200 gr couscous
500 gr zoete aardappels
scheutje olijfolie
snuf paprikapoeder
snuf komijnpoeder
1 avocado
1 citroen
4 eetlepels amandelen of pecannootjes
1 bouillonblokje
verse peterselie

Materialen
Bakplaat met bakpapier
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Schil eventueel de zoete aardappels, dit is niet noodzakelijk. Snijd de zoete aardappels in blokjes van ca 2 a 3 cm. Doe ze in een kom en roer een scheutje olijfolie, komijn, paprikapoeder en peper en zout er door. Verspreid de stukjes aardappel op een bakplaat met bakpapier en rooster ze in ca 25 tot 30 min gaar in de oven.
 
couscous zoeteaardappel 01
couscous zoeteaardappel 01
couscous zoeteaardappel 01
couscous zoeteaardappel 01
Bereid ondertussen de couscous volgens de verpakking in een pan met water met bouillonblokjes. Snijd de avocado doormidden en verwijder de schil en de pit, snijd het vruchtvlees in stukjes. Besprenkel met een beetje sap van de citroen. Schep de geroosterde aardappels, avocado en nootjes door de couscous. Knijp de rest van de citroen uit bij de couscous en maak het gerecht af met wat verse peterselie.

 

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×