Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Couscous met zoete aardappel en avocado

Goed gevulde couscous salade met superfoods zoals geroosterde zoete aardappel en avocado

Ingredienten
200 gr couscous
500 gr zoete aardappels
scheutje olijfolie
snuf paprikapoeder
snuf komijnpoeder
1 avocado
1 citroen
4 eetlepels amandelen of pecannootjes
1 bouillonblokje
verse peterselie

Materialen
Bakplaat met bakpapier
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Schil eventueel de zoete aardappels, dit is niet noodzakelijk. Snijd de zoete aardappels in blokjes van ca 2 a 3 cm. Doe ze in een kom en roer een scheutje olijfolie, komijn, paprikapoeder en peper en zout er door. Verspreid de stukjes aardappel op een bakplaat met bakpapier en rooster ze in ca 25 tot 30 min gaar in de oven.
 
couscous zoeteaardappel 01
couscous zoeteaardappel 01
couscous zoeteaardappel 01
couscous zoeteaardappel 01
Bereid ondertussen de couscous volgens de verpakking in een pan met water met bouillonblokjes. Snijd de avocado doormidden en verwijder de schil en de pit, snijd het vruchtvlees in stukjes. Besprenkel met een beetje sap van de citroen. Schep de geroosterde aardappels, avocado en nootjes door de couscous. Knijp de rest van de citroen uit bij de couscous en maak het gerecht af met wat verse peterselie.

 

Beoordeling (70 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel