Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Couscoussalade met courgette

Makkelijk vegetarisch couscous salade met veel groente, feta en pistachenootjes

Ingrediënten
300 gr couscous
Bosje verse koriander, fijngehakt
250 gr cherrytomaatjes
½ blokje groenteboullion
1 courgette
3 eetl pistachenootjes, ongezouten
200 gr feta
4 stengels bosui
15 gr boter
40 gr rucola
 
Bereiding
Snijd de courgette in plakjes en grill deze in een pan aan beide kanten. Breng 300 ml water met een half bouillon blokje aan de kook. Zet het vuur uit en roer de couscous er door. Laat 3 minuten wellen totdat al het vocht is opgenomen. Snijd de bosui in ringetjes en halveer de tomaatjes. Meng de koriander, cherrytomaatjes, gegrilde courgette, pistachenootjes en bosui door de couscous en verwarm nog even op laag vuur. Haal de pan van het vuur en roer de blokjes feta en rucola er door. Schep de couscoussalade op borden en serveer er eventueel een pitabroodje bij.
 

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×
+
Bewaar deze site als app-icoon op je beginscherm:
klik en kies 'Zet op beginscherm'.