Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Couscoussalade met gebakken feta

Frisse couscous met courgette, aubergine en granaatappel geserveerd met gebakken feta

 
Ingrediënten:
300 gr couscous
1 aubergine
1 courgette
50 gr rozijnen
1 groentebouillonblokje
Klontje boter
1 bakje granaatappelpitjes a 120 gr of 1 verse granaatappel
Verse koriander, fijngehakt
2 plakken fetakaas van 200 gr
100 gr sesamzaadjes
2 eieren
Snufje cayennepeper
4 eetl bloem
Zout en peper
 
Bereiding:
Snijd de aubergine in plakjes en bestrooi met zout en laat even rusten. Klop de eieren los in een bord met een snufje cayennepeper. Doe in een ander bord de seasamzaadjes en nog een ander bord een paar eetl bloem. Zorg er voor dat de feta goed koud is voordat je hem gaat snijden. Snijd elk blok feta 2 x diagonaal doormidden zodat je in totaal 8 driehoekjes hebt. Haal ze door het ei, vervolgens door de bloem, weer door het ei en als laatste door de sesamzaadjes en zet ze zolang in de koelkast.
 
Spoel de aubergine af met water en dep droog. Gril de plakjes aan beide zijdes bruin. Snijd de courgette in plakjes en gril deze ook aan beide kanten bruin. Breng 300 gr couscous aan de kook met een bouillonblokje. Als het water kookt zet je het vuur uit en roer je de couscous er door en laat deze 2 minuten wellen. Roer het klontje boter erdoor. Schep de plakjes aubergine, koriander, courgette en rozijnen door de couscous en houd warm.
 
Verhit een klein beetje olijfolie in een koekenpan en bak de feta-driehoekjes aan beide kanten op middelgroot vuur licht bruin. Schep de couscous op borden en verdeel de granaatappelpitten er over. Serveer met de gebakken feta.
 
 
Beoordeling (3 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel