Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Crème brûlée taartje

Maak van je favoriete toetje nu een heerlijk taartje met crème brûlée vulling
Ingrediënten
160 gr bloem
100 gr boter + om in te vetten
½ ei
110 gr suiker
4 eidooiers
Paar druppels vanille extract
100 ml creme fraiche
2 eetl rietsuiker (of gewone suiker)
 
Materialen
Mixer 8 kleine taartvormpjes van ca 10 cm doorsnede, kleine tapas schaaltjes zijn ook geschikt Bakpapier
Steunvulling
Creme brulee brander of grill
 
Bereiding
Mix de bloem, 75 gr suiker, boter en het halve ei tot een egale deeg bal. Dek de bal deeg af en zet hem zolang in de koelkast. Mix ondertussen de eigelen met de rest van de suiker (35 gr) en vanille extract in 5 minuten tot een romig licht mengsel. Voeg de creme fraiche toe en mix nog een minuutje mee. Verwarm de oven op 180 graden.
 
creme brulee taartje01
creme brulee taartje02
creme brulee taartje03
creme brulee taartje04
Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit op een bebloemd werkblad. Vet de vormpjes in en bekleed ze met het deeg. Leg een stukje bakpapier op de vormpjes en vul ze met een steunvulling zoals gedroogde bonen, linzen of rijst. Zet de vormpjes 15 min in de oven.
 
creme brulee taartje05
creme brulee taartje06
creme brulee taartje07
creme brulee taartje08
Haal de steunvulling en het bakpapier weg en bak de bodem nog 5 min krokant. Laat ze een paar min afkoelen en vul ze tot de rand met het eigeel-mengsel. Bak de taartjes nog 10 min in de oven totdat de vulling gestold is. Laat ze afkoelen in de vormpjes. De vulling kan ietsjes inzakken. Bestrooi met wat rietsuiker en brand de suiker totdat hij begint te karameliseren. Je kunt ze ook een min of 2 onder de grill zetten.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×