Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Currysoep met garnalen en paksoi

Goed gevulde soep met garnalen, paksoi en wortel op basis van rode curry en kokosmelk

Ingrediënten 
400 ml kokosmelk
500 ml kippenbouillon
300 gr paksoi, gesneden
200 gr wortels
1 uitje
2 eetlepels rode curry (mild)
1 cm gember
½ theel kurkuma
peper en zout
150 gr garnalen
Olie om te bakken
 
Bereiding
Snipper het uitje fijn, snijd de gember in kleine stukjes en fruit deze aan in een pan met een klein beetje olie. Snijd de worteltjes in stukjes en bak een minuut of 3 mee.
 
currysoep met paksoi 01currysoep met paksoi 01currysoep met paksoi 01 
Schep de curry en kurkuma er bij en roer door elkaar. Giet de kokosmelk en bouillon er bij en breng aan de kook. Laat 5 min koken en voeg daarna de paksoi en garnalen toe en kook nog een minuut of 5 zachtjes door.
 
currysoep met paksoi 01currysoep met paksoi 01currysoep met paksoi 01
 
Proef of de soep misschien nog een beetje peper of zout nodig heeft. Lekker met bv wat gebakken uitjes of pinda’s.
 

Beoordeling (85 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x saladerecepten
  • Hoofdgerecht
Salade kip pindadressing
  • Hoofdgerecht
Caesar salade met pittige garnalen
  • Bijgerecht
Panzanella salade met komkommer

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Risotto met witte asperges en zalm
Asperge salade met geitenkaas
Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
Quiche met gerookte zalm en asperges
Asperge salade met Hollandse garnaal