Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Currysoep met garnalen en paksoi

Goed gevulde soep met garnalen, paksoi en wortel op basis van rode curry en kokosmelk

Ingrediënten 
400 ml kokosmelk
500 ml kippenbouillon
300 gr paksoi, gesneden
200 gr wortels
1 uitje
2 eetlepels rode curry (mild)
1 cm gember
½ theel kurkuma
peper en zout
150 gr garnalen
Olie om te bakken
 
Bereiding
Snipper het uitje fijn, snijd de gember in kleine stukjes en fruit deze aan in een pan met een klein beetje olie. Snijd de worteltjes in stukjes en bak een minuut of 3 mee.
 
currysoep met paksoi 01currysoep met paksoi 01currysoep met paksoi 01 
Schep de curry en kurkuma er bij en roer door elkaar. Giet de kokosmelk en bouillon er bij en breng aan de kook. Laat 5 min koken en voeg daarna de paksoi en garnalen toe en kook nog een minuut of 5 zachtjes door.
 
currysoep met paksoi 01currysoep met paksoi 01currysoep met paksoi 01
 
Proef of de soep misschien nog een beetje peper of zout nodig heeft. Lekker met bv wat gebakken uitjes of pinda’s.
 

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×