Currysoep met garnalen en paksoi

Goed gevulde soep met garnalen, paksoi en wortel op basis van rode curry en kokosmelk

Ingrediënten 
400 ml kokosmelk
500 ml kippenbouillon
300 gr paksoi, gesneden
200 gr wortels
1 uitje
2 eetlepels rode curry (mild)
1 cm gember
½ theel kurkuma
peper en zout
150 gr garnalen
Olie om te bakken
 
Bereiding
Snipper het uitje fijn, snijd de gember in kleine stukjes en fruit deze aan in een pan met een klein beetje olie. Snijd de worteltjes in stukjes en bak een minuut of 3 mee.
 
currysoep met paksoi 01currysoep met paksoi 01currysoep met paksoi 01 
Schep de curry en kurkuma er bij en roer door elkaar. Giet de kokosmelk en bouillon er bij en breng aan de kook. Laat 5 min koken en voeg daarna de paksoi en garnalen toe en kook nog een minuut of 5 zachtjes door.
 
currysoep met paksoi 01currysoep met paksoi 01currysoep met paksoi 01
 
Proef of de soep misschien nog een beetje peper of zout nodig heeft. Lekker met bv wat gebakken uitjes of pinda’s.
 

190 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x recepten met pompoen

Pompoenrisotto
Pompoensoep
Pompoencake

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.