Dessert met mango
Makkelijke en frisse coupe met verschillende laagjes koek, room en mangopuree
Ingredienten
250 ml slagroom
200 gr roomkaas (monchou)
3 eetl poedersuiker
2 middelgrote rijpe mango's
Ca. 8 volkoren koekjes
Amandelschaafsel en munt om te garneren
200 gr roomkaas (monchou)
3 eetl poedersuiker
2 middelgrote rijpe mango's
Ca. 8 volkoren koekjes
Amandelschaafsel en munt om te garneren
Matrialen
Mixer
Keukenmachine
Bereiding
Schil de mango en snijd het vruchvlees rondom de pit er vanaf. Doe het vruchtvlees van ongeveer 1,5 mango in een keukenachine en maal fijn tot een puree. De andere helft van de mango snijd je in kleine blokjes en zet je apart. Hak of breek de koekjes in stukjes.



Klop de slagroom met een mixer tot hij bijna stijf is en mix in een andere kom de roomkaas met de poedersuiker romig. Roer of mix de slagroom en roomkaas langzaam door elkaar tot een geheel. Maak verschillende laagjes in een glaasje met koekkruimels, roommengsel, mangopuree en garneer met de mangoblokjes en wat amandelschaafsel en munt.