Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Dessert met mango

Makkelijke en frisse coupe met verschillende laagjes koek, room en mangopuree

 

Ingredienten
250 ml slagroom
200 gr roomkaas (monchou)
3 eetl poedersuiker
2 middelgrote rijpe mango's
Ca. 8 volkoren koekjes
Amandelschaafsel en munt om te garneren
 
Matrialen
Mixer
Keukenmachine
 
Bereiding
Schil de mango en snijd het vruchvlees rondom de pit er vanaf. Doe het vruchtvlees van ongeveer 1,5 mango in een keukenachine en maal fijn tot een puree. De andere helft van de mango snijd je in kleine blokjes en zet je apart. Hak of breek de koekjes in stukjes.

mango dessertmango dessertmango dessert
Klop de slagroom met een mixer tot hij bijna stijf is en mix in een andere kom de roomkaas met de poedersuiker romig. Roer of mix de slagroom en roomkaas langzaam door elkaar tot een geheel. Maak verschillende laagjes in een glaasje met koekkruimels, roommengsel, mangopuree en garneer met de mangoblokjes en wat amandelschaafsel en munt.
 

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×