Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Dessertrijst met amandelen


Dessertrijst met de zoete smaak van kaneel, gekaramiliseerde amandelen en rozijnen

Ingrediënten
150 gr dessertrijst
1 zakje vanillesuiker
3 eetl bruine basterd suiker
750 ml melk
1 theel kaneel
4 eetl rozijnen
2 eetl amandelschaafsel
 
Bereiding
Breng de melk aan de kook met de vanillesuiker, 2 eetlepels bruine basterdsuiker en kaneel. Voeg de dessertrijst toe als de melk kookt en laat ongeveer 12 minuten op laag vuur pruttelen. Roer de rijst af en toe goed door zodat hij niet aan de bodem gaat plakken. Verhit een koekenpan en bak de amandelschaafsel samen met 1 eetlepel basterdsuiker ongeveer 2 minuten totdat de suiker gekarameliseerd is. Schep de rijst in 4 kommetjes en verdeel de rozijnen en de gekarameliseerde amandelschaafsel er over.
 

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×