Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Dessertrijst met amandelen


Dessertrijst met de zoete smaak van kaneel, gekaramiliseerde amandelen en rozijnen

Ingrediënten
150 gr dessertrijst
1 zakje vanillesuiker
3 eetl bruine basterd suiker
750 ml melk
1 theel kaneel
4 eetl rozijnen
2 eetl amandelschaafsel
 
Bereiding
Breng de melk aan de kook met de vanillesuiker, 2 eetlepels bruine basterdsuiker en kaneel. Voeg de dessertrijst toe als de melk kookt en laat ongeveer 12 minuten op laag vuur pruttelen. Roer de rijst af en toe goed door zodat hij niet aan de bodem gaat plakken. Verhit een koekenpan en bak de amandelschaafsel samen met 1 eetlepel basterdsuiker ongeveer 2 minuten totdat de suiker gekarameliseerd is. Schep de rijst in 4 kommetjes en verdeel de rozijnen en de gekarameliseerde amandelschaafsel er over.
 

ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×