Doperwtensoep met avocado
Dit fris groen soepje van doperwten is extra romig door de avocado en geitenkaas
Ingrediënten
1 liter water
450 gr erwtjes (uit vriezer)
2 groente bouillonblokken
1 avocado
1 uitje
1 teentje knoflook
4 plakken bacon of ontbijtspek
75 gr zachte geitenkaas
Paar blaadjes verse munt
Materialen
Staafmixer (of blender)
Bereiding
Bak de bacon of ontbijtspek krokant in een koekenpan. Laat ze uitlekken op een papiertje. Hak de ui en knoflook fijn en bak deze in het vet van de bacon licht bruin.






Snijd de avocado doormidden en verwijder de schil en pit. Voeg de laatste minuut de munt en avocado in stukken toe. Pureer de soep fijn met de staafmixer (of in een blender). Voeg 50 gr geitenkaas toe en pureer nogmaals door. Verkruimel de bacon. Serveer de soep met wat stukjes geitenkaas en verkruimelde bacon.