Doperwtensoep

Heerlijke vers gemaakte soep van doperwtjes met een frisse smaak van munt. Simpel en snel gemaakt in 20 minuten.

Voorgerecht 20 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snipper het uitje en de knoflook en fruit deze aan in een soeppan.

  2. Voeg de bevroren erwtjes en wat blaadjes verse munt toe en bak een minuutje mee.

  3. Voeg het water toe en breng aan de kook.

  4. Doe het bouillontablet erbij en laat oplossen.

  5. Kook de erwtjes ca. 10 minuutjes en pureer dan fijn met een staafmixer. Je kunt dit ook in een (sterke) blender doen.

  6. Roer dan de room erdoor en breng de soep op smaak met een snufje chili en eventueel een snufje zwarte peper.

  7. Garneer de soep met wat munt, extra erwtjes en maak een swirl met room of olie.

  8. Serveertip: Lekker met een zelfgemaakt knoflookbroodje of een bietenquiche erbij om er een volledige hoofdmaaltijd van te maken.

Heeft het gesmaakt?
64 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!