Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Doperwtensoep met avocado

Dit fris groen soepje van doperwten is extra romig door de avocado en geitenkaas

Ingrediënten
1 liter water
450 gr erwtjes (uit vriezer)
2 groente bouillonblokken
1 avocado
1 uitje
1 teentje knoflook
4 plakken bacon of ontbijtspek
75 gr zachte geitenkaas
Paar blaadjes verse munt
 
Materialen
Staafmixer (of blender)
 
Bereiding
Bak de bacon of ontbijtspek krokant in een koekenpan. Laat ze uitlekken op een papiertje. Hak de ui en knoflook fijn en bak deze in het vet van de bacon licht bruin.
 
doperwtensoep 1
doperwtensoep 1
doperwtensoep 1

 
Breng het water in een soeppan aan de kook en los de bouillonblokken er in op. Voeg de erwtjes toe en schep de ui en knoflook er ook in. Laat 10 min zachtjes koken.
 
doperwtensoep 1
doperwtensoep 1
doperwtensoep 1
Snijd de avocado doormidden en verwijder de schil en pit. Voeg de laatste minuut de munt en avocado in stukken toe. Pureer de soep fijn met de staafmixer (of in een blender). Voeg 50 gr geitenkaas toe en pureer nogmaals door. Verkruimel de bacon. Serveer de soep met wat stukjes geitenkaas en verkruimelde bacon.
 
Beoordeling (96 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst