Drie kleuren groenteschotel

Leuk om te serveren als bijgerecht: schijfjes tomaat, courgette en aardappel uit de oven

Bijgerecht 20 min + 30 oventijd

ingrediënten

voor 3 personen

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Kook de aardappels (in schil) 7 minuten voor in een pan met water. Snijd de tomaten en de courgette in plakken. Vet een ovenschaal in met een beetje olie. Giet de aardappels af en snijd ze met een scherp mes in plakjes. Klop de eieren los met de room, tijm, peper en zout.

  2. Begin aan de buitenzijde van de ovenschaal en leg de plakjes courgette, tomaat en aardappel er iets over elkaar in. Maak 2 of 3 ringen en eindig in de binnenzijde. Giet het eiermengsel er over en bestrooi met kaas. Zet de groenteschotel ongeveer 30 min in de oven.

  3. Tip: het is het mooiste als je rekening houd dat de aardappels, courgette en de tomaten ongeveer dezelfde diameter doorsnede hebben. Zo krijg je gelijke schijfjes.

Heeft het gesmaakt?
177 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!