Gyros ovenschotel met aardappel

Snelle en makkelijke ovenschotel van aardappeltjes, tomaatjes en gyros, lekker met wat knoflooksaus en sla

Hoofdgerecht 20 min + 20 min oventijd

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Kook de krieltjes (afhankelijk van de dikte) ca. 8 minuten voor tot ze beetgaar zijn. Doe het vlees in een kom en voeg de gyroskruiden en een eetlepel olie toe, meng goed door elkaar. Bak het vlees gaar in een koekenpan, als je vega stukjes gebruikt is dit niet nodig omdat dit al vaak gaar is.

  2. Giet de aardappels af en schep ze ook door het gyros vlees. Halveer de tomaatjes en schep er ook door. Doe alles in een ingevette ovenschaal. Bestrooi met wat kaas en zet de ovenschotel 20 minuten in de oven.

  3. Garneer de gyros schotel voor het serveren met ijsbergsla (of serveer er apart bij). Lekker met knoflooksaus.

  4. Bekijk hier nog meer lekkere ovenschotels

Heeft het gesmaakt?
600 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!