Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Enchilada’s


Mexicaanse recept: Opgerolde tortilla wraps gevuld met kip en feta overgoten met een heerlijke pikante tomatensaus

Ingrediënten
1 rode ui
500 gr kipfilet
1 blik tomaten in blokjes a 400 gram
2 eelt creme fraiche
75 gram feta of witte kaas, in blokjes
1 teentje knoflook
8 tortilla wraps (kleinste formaat)
2 eelt olijfolie
Verse koriander, fijn gesneden
4 eelt groene pepers uit pot
4 eelt geraspte kaas
Boter om in te vetten
 
Materialen
Grote langwerpige ovenschaal
 
Bereiding
Hak de knoflook en de ui fijn en fruit deze een minuutje aan in een pan met olijfolie. Snijd de groene pepers fijn en voeg deze samen met de koriander en tomatenblokjes toe. Breng de saus op smaak met peper en zout en laat 15 minuutjes zachtjes pruttelen en indikken. Snijd ondertussen de kip in dobbelstenen en bestrooi met peper en zout. Verhit in een andere pan olijfolie en bak de kip lichtbruin en gaar. Schep de kip in een kom en laat een paar minuten afkoelen. Voeg de witte kaas of feta toe aan de kip en roer de creme fraiche er door. Verwarm de tortilla volgens de verpakking. Schep het kipmengsel op de tortilla’s en rol ze strak op. Leg ze in een ingevette ovenschaal met de naad naar onderen. Schenk de tomatensaus er over en bestrooi met wat kaas. Zet de schaal nog 15 minuten in de oven totdat de kaas mooi gesmolten is. Lekker met een frisse salade met avocado bijvoorbeeld.
 
Beoordeling (120 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette