Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Enchilada’s


Mexicaanse recept: Opgerolde tortilla wraps gevuld met kip en feta overgoten met een heerlijke pikante tomatensaus

Ingrediënten
1 rode ui
500 gr kipfilet
1 blik tomaten in blokjes a 400 gram
2 eelt creme fraiche
75 gram feta of witte kaas, in blokjes
1 teentje knoflook
8 tortilla wraps (kleinste formaat)
2 eelt olijfolie
Verse koriander, fijn gesneden
4 eelt groene pepers uit pot
4 eelt geraspte kaas
Boter om in te vetten
 
Materialen
Grote langwerpige ovenschaal
 
Bereiding
Hak de knoflook en de ui fijn en fruit deze een minuutje aan in een pan met olijfolie. Snijd de groene pepers fijn en voeg deze samen met de koriander en tomatenblokjes toe. Breng de saus op smaak met peper en zout en laat 15 minuutjes zachtjes pruttelen en indikken. Snijd ondertussen de kip in dobbelstenen en bestrooi met peper en zout. Verhit in een andere pan olijfolie en bak de kip lichtbruin en gaar. Schep de kip in een kom en laat een paar minuten afkoelen. Voeg de witte kaas of feta toe aan de kip en roer de creme fraiche er door. Verwarm de tortilla volgens de verpakking. Schep het kipmengsel op de tortilla’s en rol ze strak op. Leg ze in een ingevette ovenschaal met de naad naar onderen. Schenk de tomatensaus er over en bestrooi met wat kaas. Zet de schaal nog 15 minuten in de oven totdat de kaas mooi gesmolten is. Lekker met een frisse salade met avocado bijvoorbeeld.
 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×