Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Enchilada’s


Mexicaanse recept: Opgerolde tortilla wraps gevuld met kip en feta overgoten met een heerlijke pikante tomatensaus

Ingrediënten
1 rode ui
500 gr kipfilet
1 blik tomaten in blokjes a 400 gram
2 eelt creme fraiche
75 gram feta of witte kaas, in blokjes
1 teentje knoflook
8 tortilla wraps (kleinste formaat)
2 eelt olijfolie
Verse koriander, fijn gesneden
4 eelt groene pepers uit pot
4 eelt geraspte kaas
Boter om in te vetten
 
Materialen
Grote langwerpige ovenschaal
 
Bereiding
Hak de knoflook en de ui fijn en fruit deze een minuutje aan in een pan met olijfolie. Snijd de groene pepers fijn en voeg deze samen met de koriander en tomatenblokjes toe. Breng de saus op smaak met peper en zout en laat 15 minuutjes zachtjes pruttelen en indikken. Snijd ondertussen de kip in dobbelstenen en bestrooi met peper en zout. Verhit in een andere pan olijfolie en bak de kip lichtbruin en gaar. Schep de kip in een kom en laat een paar minuten afkoelen. Voeg de witte kaas of feta toe aan de kip en roer de creme fraiche er door. Verwarm de tortilla volgens de verpakking. Schep het kipmengsel op de tortilla’s en rol ze strak op. Leg ze in een ingevette ovenschaal met de naad naar onderen. Schenk de tomatensaus er over en bestrooi met wat kaas. Zet de schaal nog 15 minuten in de oven totdat de kaas mooi gesmolten is. Lekker met een frisse salade met avocado bijvoorbeeld.
 
Beoordeling (124 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst