Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Engelse apple crumble

Traditioneel recept voor apple crumble, lekker bij de thee of met custard saus als nagerecht
Ingrediënten 
3 flinke appels (goudrenette)
200 gr bloem
100 gr roomboter
85 gr suiker (voor bij de appels)
100 gr suiker (voor de crumble)
Snuf kaneel
10 ml water
 
Materialen
1 ovenschaal á 20 cm of 4 kleine schaaltjes
 
Bereiding
Schil de appels en snijd ze in dunne partjes. Verwarm het water in een pannetje. Voeg de appels en 85 gram suiker toe. Kook de appels al roerend in 30 minuten op laag vuur zacht. Als de appels zacht zijn haal je ze van het vuur en voeg je de kaneel toe. Verdeel de appelmoes over de schaaltjes en laat afkoelen.
 
engelse applecrumble
engelse_applecrumble
engelse_applecrumble
engelse_applecrumble
Verwarm de oven op 175 graden. Doe de bloem in een kom en voeg de boter in stukjes toe. Meng de boter met je handen door de bloem totdat er fijne kruimels ontstaan, dit duurt een minuut of 3. Voeg 100 gram suiker toe en meng ook door de crumble. Zorg dat er geen grote klonters meer in zitten.
 
engelse_applecrumble
engelse_applecrumble
engelse_applecrumble
engelse_applecrumble
Verdeel de crumble over de appel en strijk met een bolle kant van de lepel glad en gelijkmatig uit. Prik met een dun prikkertje 5 gaatjes in de crumbletopping, tot onderin het bakje om de druk tijdens het bakken te verminderen. Bak de apple crumble in het midden van de oven in 30 min goud bruin. Laat de ovendeur 10 min op een kier staan voordat je de crumble er uit haalt.
 
engelse_applecrumble
engelse_applecrumble
engelse_applecrumble
engelse_applecrumble
Tip: serveer, net als in Engeland, met een custard saus.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×