Filodeeg driehoekjes met avocado

Deze hapjes gevuld met avocado, paprika en feta zijn heel erg lekker en ook leuk om te maken!

Ingrediënten
1 rijpe avocado
½ paprika
paar takjes verse koriander
50 gr feta
paar druppers citroensap
Snuf paprikapoeder
Peper en zout
5 vellen filodeeg, ontdooid
gesmolten boter om in te smeren
 
Materialen
Bakplaat met bakpapier
 
Bereiding
Snijd de avocado doormidden en verwijder de schil en de pit. Prak het vruchtvlees fijn met een vork. Snijd de papriks in hele kleine stukjes en meng met wat grofgehakte koriander, feta, citroensap, paprikapoeder, peper en zout door de avocado. Verwarm de oven op 200 graden.
 
filodeeg driehoekjes met avocado 01
filodeeg driehoekjes met avocado 01
filodeeg driehoekjes met avocado 01
Neem 1 vel filodeeg en en snijd deze over de langste zijde in 3 stroken. Bestrijk de stroken voor en achterzijde met wat gesmolten of vloeibare boter. Schep een klein hoopje van de avocadovulling vooraan op de strook deeg en vouw een hoek er schuin over heen zodat er een driehoek ontstaat.
 
filodeeg driehoekjes met avocado 01
filodeeg driehoekjes met avocado 01
filodeeg driehoekjes met avocado 01
Druk de randjes goed vast. Sla het driehoekje om en herhaal dit tot je bij het einde van de strook bent. Op dit filmpje zie je makkelijk hoe je dit kunt doen. Verdeel de filodeegdriehoekjes over de bakplaat en bak ze in 15 tot 20 min mooi bruin en krokant.
 

50 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x pastasalades

Pastasalade met carpaccio
Pastasalade met tonijn
Gezonde pastasalade

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.