Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Mini quiche met kool

Lekkere hapjes van krokant filodeeg gevuld met rode en witte kool, spekjes en feta

Ingredienten
100 gr spekjes
100 gr witte kool, fijngesneden
100 gr rode kool, fijngesneden
3 eieren
5 vellen filodeeg
100 gr griekse yoghurt
50 gr feta
1 eetl walnoten
½ theel tijm
50 gr gesmolten boter
 
Materialen
Muffinvorm bakblik
 
Bereiding
Laat het filodeeg ontdooien onder een iets vochtige theedoek. Bak de spekjes in een koekenpan. Voeg de rode en witte kool toe en bak 5 min mee. Voeg de tijm en een snufje peper en zout toe.
 
kip korma 01
kip korma 01
kip korma 01
kip korma 01Verwarm de oven op 200 graden. Vet de muffinvorm in met een beetje boter. Snijd de vellen filodeeg in 9 stukken. Neem een vierkant velletje filodeeg en smeer met een laagje gesmolten boter. Leg een ander velletje er schuin bovenop en besmeer weer met een laagje boter. Leg een derde velletje er op en duw voorzichtig in de muffinvormpjes. Roer de eieren en de griekse yoghurt door elkaar. Schep wat van het koolmengsel in de muffinvormpjes en schep het yoghurtmengsel er over. Snijd de feta in kleine blokjes en hak de walnoten grof en verdeel over de kool muffins. Zet ze ongeveer 30 min in de oven.
 
kip korma 01
kip korma 01
kip korma 01
kip korma 01
 

 

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×