Mini zuurkooltaartjes

Kleine hartige taartjes met zuurkool en rookworst, een heerlijke winterse combi.

Lunch recept 25 min + 25 oventijd

ingrediënten

voor 6 stuks

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de muffinvormpjes in met een beetje boter. Bekleed ze met een plak hartig deeg. De randen mogen elkaar wat overlappen. Zet de vorm zolang in de koelkast. Laat de zuurkool uitlekken en doe hem daarna in een pannetje. Bak ca. 5 minuten zodat het overige vocht iets verdampt en de zuurkool zachter wordt. Snijd de rookworst in kleine blokjes en schep samen met een snuf peper en zout door de zuurkool. Klop de eieren los met de room en geraspte kaas. Verdeel het zuurkoolmengsel over de muffinvormpjes. Giet het eiermengsel er over en bak de taartjes 25 minuten in de oven gaar en goudbruin.

  2. Bewaar ze in een afgesloten trommel op een droge en koele plek. Om ze op te warmen zet je ze weer een paar minuten in de oven. Bekijk ook het recept voor deze lekkere basis zuurkool stamppot

  3. Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Heeft het gesmaakt?
40 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!