Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Filodeeghapjes met mango en munt

Deze geweldige combinatie van mango met munt en feta zit verstopt in krokant jasje

Ingrediënten
1 kleine tot middelgrote mango
Paar blaadjes verse munt
5 vellen filodeeg (1/2 pak)
75 gr feta
Gesmolten of vloeibare boter
 
Materialen
Bakkwast
Bakplaat bakpapier
Theedoek
 
Bereiding
Laat het filodeeg ontdooien onder een iets vochtige theedoek. Schil de mango en snijd het vruchtvlees rondom de pit er af en snijd ik kleine blokjes. Kruimel de feta bij de mango en voeg ook de fijngehakte munt blaadjes toe. Schep het door elkaar.
 
filodeeg mango 01
filodeeg mango 01
filodeeg mango 01
Verwarm de oven op 200 graden. Neem 1 vel filodeeg en en snijd deze over de langste zijde in 3 stroken. Bestrijk de stroken voor en achterzijde met wat gesmolten of vloeibare boter. Schep een klein hoopje van de vulling vooraan op de strook deeg en vouw een hoek er schuin over heen zodat er een driehoek ontstaat.
 
Druk de randjes goed vast. Sla het driehoekje om en herhaal dit tot je bij het einde van de strook bent. Op het filmpje hieronder zie je hoe je makkelijk deze filodeegdriehoekjes vouwt. Leg alle gevouwen driehoekjes op een bakplaat en bak ze 15 tot 20 minuten in de oven goudbruin.
 
 
Beoordeling (15 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel