Filodeeghapjes met feta en munt

Deze geweldige combinatie van mango met munt en feta zit verstopt in krokant jasje
Ingrediënten
1 kleine tot middelgrote mango
Paar blaadjes verse munt
5 vellen filodeeg (1/2 pak)
75 gr feta
Gesmolten of vloeibare boter
 
Materialen
Bakkwast
Bakplaat bakpapier
Theedoek
 
Bereiding
Laat het filodeeg ontdooien onder een iets vochtige theedoek. Schil de mango en snijd het vruchtvlees rondom de pit er af en snijd ik kleine blokjes. Kruimel de feta bij de mango en voeg ook de fijngehakte munt blaadjes toe. Schep het door elkaar.
filodeeg mango 01
filodeeg mango 01
filodeeg mango 01
Verwarm de oven op 200 graden. Neem 1 vel filodeeg en en snijd deze over de langste zijde in 3 stroken. Bestrijk de stroken voor en achterzijde met wat gesmolten of vloeibare boter. Schep een klein hoopje van de vulling vooraan op de strook deeg en vouw een hoek er schuin over heen zodat er een driehoek ontstaat.
 
Druk de randjes goed vast. Sla het driehoekje om en herhaal dit tot je bij het einde van de strook bent. Op het filmpje hieronder zie je hoe je makkelijk deze filodeegdriehoekjes vouwt. Leg alle gevouwen driehoekjes op een bakplaat en bak ze 15 tot 20 minuten in de oven goudbruin.
27 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.