Focaccia broodjes met groente
Lunch recept; zelfgemaakte focaccia broodjes gevuld met paprika, courgette en een lekkere tomatensaus
Ingrediënten
1 theel suiker
1 zakje gedroogde gist a 7 gram
250 gr bloem
Snuf zout
125 ml warm water
2 eetl olijfolie
6 eetl geraspte kaas
1 zakje gedroogde gist a 7 gram
250 gr bloem
Snuf zout
125 ml warm water
2 eetl olijfolie
6 eetl geraspte kaas
Vulling:
1 courgette
1 gele paprika
1 klein blikje tomatenpuree
1 theel suiker
Peper en zout
2 theel gedroogde oregano
1 eetl olijfolie
2 teentjes knoflook
1 courgette
1 gele paprika
1 klein blikje tomatenpuree
1 theel suiker
Peper en zout
2 theel gedroogde oregano
1 eetl olijfolie
2 teentjes knoflook
Bereiding
Voeg het zakje gist en suiker toe aan 75 ml warm water en laat een paar minuten staan totdat het gaat schuimen. Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden. Voeg het gist mengsel toe en meng beetje bij beetje met de bloem. Voeg in etappes de andere 50 ml water toe en kneed met je handen goed door. Als het deeg nog erg droog is voeg je nog een eetl water toe. Als het deeg mooi egaal en elastisch is doe je hem in een kom die ingesmeerd is met een dun laagje olijfolie. Draai de deegbal een paar keer in de kom zodat hij ook bedekt is met laagje olijfolie. Dek de kom af met een vochtige theedoek. Laat het deeg ongeveer een half uur op een warme plek rijzen. Ik zet de kom vaak even in de oven op 40 graden.








Verwarm de oven op 220 graden. Als het deeg in hoeveelheid is verdubbeld haal je het uit de kom en kneed je het nog even goed door. Deel het deeg op in 6 stukken en draai hier bolletjes van. Bestuif een werkvlak met een beetje bloem en rol de deegballetjes uit. Schep een beetje vulling in het midden en vouw dan de zijkanten naar binnen en daarna klap je de onder en bovenzijde er over. Druk de randen goed op elkaar. Je kunt de randen ook een beetje vochtig maken met water zodat ze beter blijven plakken. Leg de broodjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bestrijk ze met een beetje olijfolie. Bestrooi ze met een beetje geraspte kaas en een beetje gedroogde oregano. Zet de gevulde broodjes ongeveer 15 minuten in het midden van de oven. Als ze knapperig en licht bruin zijn, zijn ze klaar. Ze zijn warm als koud erg lekker.