Focaccia met olijven

Simpel recept voor lekkere zelfgemaakte focaccia met mozzarella, olijven en rozemarijn
Ingrediënten
500 gr patentbloem + om te bestuiven
14 gr droge gist (2 x zakje van 7 gram)
50 ml olijfolie + om te besprenkelen
1 theel zout
Snuf peper
1 eetl griesmeel
Rozemarijn
1 bol mozzarella
5 eelt olijven in plakjes
 
Materialen
Bakplaat
Bakpapier
 
Bereiding
Zeef de bloem en meng met het griesmeel en het zout. Meng het gist met 300 ml warm water en laat een minuutje wellen. Maak een kuiltje in het meelmengsel en giet het water met gist en 50 ml olijfolie er in. Meng met een lepel en kneed daarna met je handen tot een soepel deeg. Pak een beslagkom en bestuif deze aan de binnenzijde met bloem. Leg de deegbal er in en dek af met een vochtige theedoek. Laat op een warme plek ongeveer 45 min rijzen totdat de massa zich heeft verdubbeld. Verwarm de oven op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg het deeg hier op. Duw het met je handen uit elkaar tot een rechthoek (houd nog wat ruimte over op de bakplaat want het deeg zet nog een beetje uit in de oven). Bestrooi met peper en zout. Verdeel de mozzarella en de olijven over het deeg en duw ze er zachtjes en beetje in. Bestrooi met rozemarijn en besprenkel met olijfolie. Bak het brood in ongeveer 30 min goudbruin. Snijd het brood in stukken. Lekker als lunch, bij de soep of om je diner mee te beginnen. Ook lekker met bijvoorbeeld pesto of maak eens dit makkelijke basisrecept voor focaccia
11 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.