Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Frittata met zoete aardappel

Lekker licht eiergerecht met veel groenten zoals zoete aardappel, courgette en rode ui

Ingredienten

400 gr zoete aardappel (2 middelgrote aardappels)
1 kleine courgette
5 eieren
Klein scheutje olijfolie
170 gr griekse yoghurt
1 rode ui
100 gr feta
peper en zout
Snuf paprikapoeder

 
Materialen

Ovenschaal of ovenbestendige pan
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Schil de zoete aardappels en snijd in plakjes. Verhit de olijfolie in een pan en bak de aardappelschijfjes een minuut of 8 rondom licht bruin en schep ze daarna uit de pan. Snijd de courgette en ui in schijfjes en bak deze ook een minuut of 4 in de pan.
 
frittata met zoete aardappel 01
frittata met zoete aardappel 01
frittata met zoete aardappel 01
frittata met zoete aardappel 01
Klop de eieren met een snufje peper, zout en paprikapoeder los en voeg dan de yoghurt toe. Als je de frittata in een ovenschaal maakt dan schep je nu de groenten in een ovenschaal en anders laat je ze in de ovenbestendige pan.
 
frittata met zoete aardappel 01
frittata met zoete aardappel 01
frittata met zoete aardappel 01
frittata met zoete aardappel 01
Giet het mengsel van ei over de groente en laat het mooi gelijkmatig uitvloeien over de hele oppervlakte. Verkruimel de feta er over en zet de pan/schaal nu ongeveer 25 minuten in de oven totdat de frittata helemaal gestold is.
 

 

Beoordeling (88 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel