Lekker licht eiergerecht met veel groenten zoals zoete aardappel, courgette en rode ui
Ingredienten
400 gr zoete aardappel (2 middelgrote aardappels)
1 kleine courgette
5 eieren
Klein scheutje olijfolie
170 gr griekse yoghurt
1 rode ui
100 gr feta
peper en zout
Snuf paprikapoeder
Materialen
Ovenschaal of ovenbestendige pan
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Schil de zoete aardappels en snijd in plakjes. Verhit de olijfolie in een pan en bak de aardappelschijfjes een minuut of 8 rondom licht bruin en schep ze daarna uit de pan. Snijd de courgette en ui in schijfjes en bak deze ook een minuut of 4 in de pan.
Klop de eieren met een snufje peper, zout en paprikapoeder los en voeg dan de yoghurt toe. Als je de frittata in een ovenschaal maakt dan schep je nu de groenten in een ovenschaal en anders laat je ze in de ovenbestendige pan.
Giet het mengsel van ei over de groente en laat het mooi gelijkmatig uitvloeien over de hele oppervlakte. Verkruimel de feta er over en zet de pan/schaal nu ongeveer 25 minuten in de oven totdat de frittata helemaal gestold is.