Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Frittata met zoete aardappel

Lekker licht eiergerecht met veel groenten zoals zoete aardappel, courgette en rode ui

Ingredienten

400 gr zoete aardappel (2 middelgrote aardappels)
1 kleine courgette
5 eieren
Klein scheutje olijfolie
170 gr griekse yoghurt
1 rode ui
100 gr feta
peper en zout
Snuf paprikapoeder

 
Materialen

Ovenschaal of ovenbestendige pan
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Schil de zoete aardappels en snijd in plakjes. Verhit de olijfolie in een pan en bak de aardappelschijfjes een minuut of 8 rondom licht bruin en schep ze daarna uit de pan. Snijd de courgette en ui in schijfjes en bak deze ook een minuut of 4 in de pan.
 
frittata met zoete aardappel 01
frittata met zoete aardappel 01
frittata met zoete aardappel 01
frittata met zoete aardappel 01
Klop de eieren met een snufje peper, zout en paprikapoeder los en voeg dan de yoghurt toe. Als je de frittata in een ovenschaal maakt dan schep je nu de groenten in een ovenschaal en anders laat je ze in de ovenbestendige pan.
 
frittata met zoete aardappel 01
frittata met zoete aardappel 01
frittata met zoete aardappel 01
frittata met zoete aardappel 01
Giet het mengsel van ei over de groente en laat het mooi gelijkmatig uitvloeien over de hele oppervlakte. Verkruimel de feta er over en zet de pan/schaal nu ongeveer 25 minuten in de oven totdat de frittata helemaal gestold is.
 

 

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×