Frittata met zoete aardappel

Lekker licht eiergerecht met veel groenten zoals zoete aardappel, courgette en rode ui

Ingredienten

400 gr zoete aardappel (2 middelgrote aardappels)
1 kleine courgette
5 eieren
Klein scheutje olijfolie
170 gr griekse yoghurt
1 rode ui
100 gr feta
peper en zout
Snuf paprikapoeder

 
Materialen

Ovenschaal of ovenbestendige pan
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Schil de zoete aardappels en snijd in plakjes. Verhit de olijfolie in een pan en bak de aardappelschijfjes een minuut of 8 rondom licht bruin en schep ze daarna uit de pan. Snijd de courgette en ui in schijfjes en bak deze ook een minuut of 4 in de pan.
 
frittata met zoete aardappel 01
frittata met zoete aardappel 01
frittata met zoete aardappel 01
frittata met zoete aardappel 01
Klop de eieren met een snufje peper, zout en paprikapoeder los en voeg dan de yoghurt toe. Als je de frittata in een ovenschaal maakt dan schep je nu de groenten in een ovenschaal en anders laat je ze in de ovenbestendige pan.
 
frittata met zoete aardappel 01
frittata met zoete aardappel 01
frittata met zoete aardappel 01
frittata met zoete aardappel 01
Giet het mengsel van ei over de groente en laat het mooi gelijkmatig uitvloeien over de hele oppervlakte. Verkruimel de feta er over en zet de pan/schaal nu ongeveer 25 minuten in de oven totdat de frittata helemaal gestold is.
 

 

124 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.