Frittata basisrecept

Dit makkelijke frittata basisrecept is vegetarisch, koolhydraatarm en je kunt hem in de oven of op het fornuis maken. Een eenvoudig gerecht dat je in een kwartiertje al in de oven hebt staan.

Lunch recept 15 min + 25 min oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.

  2. Breek de eieren in een kom voeg de yoghurt of crème fraîche toe en roer door elkaar met een snuf peper, zout, kaas en oregano.

  3. Hak de courgette in kleine blokjes en snijd de gedroogde tomaatjes in stukjes. Verhit een beetje olie of margarine in een ovenbestendige pan. Je kunt ook een gewone koekenpan gebruik en de frittata laten garen met de deksel op de pan. Een andere optie is eerst de groenten aanbakken en alles vervolgens in een ovenschaal doen en dan in de oven zetten.

  4. Fruit de blokjes courgette aan en voeg na een paar minuten de gedroogde tomaatjes toe. Verdeel alles gelijk over de pan.

  5. Giet dan het eimengsel erover en en bak de onderzijde een paar minuutjes en zet de pan dan 25 minuten in de oven op 200° graden. Snijd als de frittata goed gestold is deze in punten.

  6. Je kunt deze frittata als lunch eten, of als avondeten met een salade en/of een kom soep.


  7. Tip: probeer ook de andere recepten zoals frittata met kip en puntpaprika of frittata met spinazie en chorizo. Of experimenteer zelf door de courgette en gedroogde tomaatjes te vervangen voor andere ingrediënten.

  8. Tip: Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.

Heeft het gesmaakt?
241 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!