Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Frittata

Een heerlijke voor bij de tapas, omelet uit de oven met courgette, asperges, chilipeper en kaas
Ingrediënten
4 eieren
1 kleine ui
1 grote aardappel
1 eetl olijfolie
1 pot groente asperges
1 rode chilipeper
1 courgette
3 eetl geraspte kaas
 
Materialen:
Schaaltje van ca 20 cm doorsnede
 
Bereiding
Snipper de ui en snijd de aardappel in hele dunne schijfjes. Verhit de olie in een pan een fruit de ui aan. Leg de aardapplschijfjes op de ui en dek de pan af met aluminiumfolie en laat 20 minuten op zacht vuur gaar worden. Verwarm de oven op 200 graden. Schep de ui en aardappel voorzichtig in een ovenschaaltje van ca 20 cm doorsnede en verdeel over de bodem. Laat de asperges uitlekken en snijd de courgette dwars doormidden en daarna in dunne reepjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd ook in dunne reepjes. Schik de asperges, courgette en peper als spaken van een wiel over de aardappel. Kluts de eieren in een kom en klop ze los. Giet de eieren over de schotel en strooi er wat zout en peper over. Verdeel als laatste de kaas er over en zet 25 minuten in de oven. Prik met een prikker in de frittata om te kijken of hij gaar is. Serveer warm of lauw.
Beoordeling (14 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x boerenkool
  • Hoofdgerecht
Italiaanse boerenkoolstamppot
  • Hoofdgerecht
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
  • Hoofdgerecht
Boerenkoolquiche

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

Lasagne met courgette
Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
Kip Parmezaan
Aubergine ovenschotel met geitenkaas
Cannelloni met spinazie en zalm