Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Fruitbakjes van bladerdeeg

Leuke en lekkere bakjes van bladerdeeg gevuld met custard pudding en vers fruit
Ingrediënten
4 plakjes bladerdeeg
Boter om in te vetten
250 ml melk
15 gr custardpoeder
15 gr suiker
Vers fruit naar keuze
 
Materialen
Muffinblik
Bakpapier
Steunvulling
 
Bereiding
Ontdooi de velletjes bladerdeeg. Vet een muffinblik of vorm in met boter en bekleed 4 vormpjes ieder met een velletje bladerdeeg. De randen mogen elkaar overlappen en een beetje buiten de vorm steken. Leg in ieder vormpje een stukje bakpapier en vul met steunvulling. Zet de vormpjes ongeveer 12 minuten in de oven totdat ze goed gaar en licht bruin zijn. Maak ondertussen de custard pudding. Meng de suiker met de custard en roer er 3 eetl melk door totdat er een geel papje ontstaat. Verhit de rest van de melk en als het bijna kookt roer je het custardpapje er door. Breng aan de kook en laat nog 2 minuten zachtjes pruttelen. Blijf ondertussen goed roeren. Haal de bladerdeegbakjes uit de oven en laat ze een beetje afkoelen. Verdeel de custard pudding in de bakjes en zet ze minimaal een half uur in de koelkast. Snijd het fruit in kleine stukjes en verdeel over de custard pudding.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×