Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Fruitbakjes van bladerdeeg

Leuke en lekkere bakjes van bladerdeeg gevuld met custard pudding en vers fruit
Ingrediënten
4 plakjes bladerdeeg
Boter om in te vetten
250 ml melk
15 gr custardpoeder
15 gr suiker
Vers fruit naar keuze
 
Materialen
Muffinblik
Bakpapier
Steunvulling
 
Bereiding
Ontdooi de velletjes bladerdeeg. Vet een muffinblik of vorm in met boter en bekleed 4 vormpjes ieder met een velletje bladerdeeg. De randen mogen elkaar overlappen en een beetje buiten de vorm steken. Leg in ieder vormpje een stukje bakpapier en vul met steunvulling. Zet de vormpjes ongeveer 12 minuten in de oven totdat ze goed gaar en licht bruin zijn. Maak ondertussen de custard pudding. Meng de suiker met de custard en roer er 3 eetl melk door totdat er een geel papje ontstaat. Verhit de rest van de melk en als het bijna kookt roer je het custardpapje er door. Breng aan de kook en laat nog 2 minuten zachtjes pruttelen. Blijf ondertussen goed roeren. Haal de bladerdeegbakjes uit de oven en laat ze een beetje afkoelen. Verdeel de custard pudding in de bakjes en zet ze minimaal een half uur in de koelkast. Snijd het fruit in kleine stukjes en verdeel over de custard pudding.
Beoordeling (31 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes